Jakovčić: S Milanovićem više ne želim sjediti za istim stolom

0
Jakovčić: Ne želim se više sastajati s takvim osobama
Jakovčić: Ne želim se više sastajati s takvim osobama

"IDS ima svog kandidata za župana, to je Valter Flego, poštujemo svaku kandidaturu, no vjerujem da je Flego najbolji izbor. Uvjeren sam da će pobijediti, jer se dokazao kao dobar gradonačelnik Buzeta i uvjeren sam da će biti dobar župan", odgovorio je aktualni istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na upite novinara da komentira kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana.

"Time što je SDP danas učinio, Milanović je pokazao svoje pravo lice", izjavio je Jakovčić, napominjući kako se u hrvatskoj političkoj povijesti nikada nešto slično nije dogodilo. "Nakon što je raskolio SDP Istre, kandidira potpredsjednika IDS-a za župana. Milanović je godinu dana radio na tome da preotme Kajina, koji još uvijek potpredsjednik stranke i on sada postaje njegov kandidat za župana. To dovoljno govori o moralu tih osoba", kazao je Jakovčić naglašavajući kako po tom pitanju ne želi više ništa komentirati.

O koaliciji: Ne želim se više sastajati s takvim osobama

"IDS ne razmišlja o izlasku iz koalicije. Kao što je poznato, naš ministar Veljko Ostojić je najbolje ocijenjen ministar u javnosti Hrvatske. Mi smo odgovorna stranka i znamo koja je naša obveza", odgovorio je Jakovčić na pitanje o aktualnim odnosima unutar koalicije.

Jakovčić je kazao kako se više neće pojavljivati na sastancima s koalicijskim partnerima jer se, kako je rekao, ne želi više sastajati s takvim osobama. "U ime IDS-a će to učiniti netko drugi", rekao je Jakovčić, dodajući kako se on želi posvetiti izborima za Europski parlament te regionalnim i lokalnim izborima. "Što se tiče odnosa u koaliciji, o tome će morati zaista ozbiljno sada razmišljati Milanović", dodao je.

Na pitanje, postoji li strah od raspada koalicije, Jakovčić je rekao kako u IDS-u nema nikakvog straha. "Mi podržavamo rad našeg ministra u Vladi. Preuzeli smo odgovornost za turizam i to činimo i dalje. No, ovo što se danas dogodilo pokazuje s kakvim osobama imamo posla", kazao je Jakovčić.

Jakovčić: Kajinove izjave ne želim više komentirati
Jakovčić: Kajinove izjave ne želim više komentirati
Izbori za Europski parlament

"Na izbore za Europski parlament ću ići ili u stranačkoj koaliciji ili kao nezavisni kandidat. Želim ponuditi široku platformu u kojoj me već sada podržava nekoliko jakih nezavisnih lista u Hrvatskoj. Stranka mi je dopustila da na europske izbore mogu izaći i kao nezavisni kandidat", odgovorio je Jakovčić na pitanje zašto na izbore za Europski parlament izlazi kao neovisni kandidat.

IDS je, dodao je Jakovčić, najjača hrvatska regionalna stranka, no čak je i imenom limitiran na područje Istre, a žele prići i biračima u drugim dijelovima Hrvatske. "U tom kontekstu sam zamolio predsjedništvo stranke da mi omogući širok nastup u cijeloj zemlji", kazao je.

Kajin je zaboravio da Istrijani nisu štupidi

Na upit novinara da komantira Kajinovu izjavu kako je stranačka iskaznica IDS-a sigurnost i garancija za dobivanje posla, Jakovčić je odgovorio kako je ta stranačka iskaznica IDS-a Kajinu bila sigurnost da dobije privilegiranu saborsku mirovinu. "On je od tada izgubio povjerenje građana Istre. Kada je rekao da on nije štupido i da će zato uzeti saborsku mirovinu, zaboravio je samo jedan detalj - da Istrijani nisu štupidi", naglasio je Jakovčić.

"Kajin je svjestan da nema nikakav kredibilitet u IDS-u. Svjestan je isto tako, da nema ni ozbiljan kredibilitet u Istri i zato si je potražio Milanovića i Adu Damjanac kao spas za ove izbore, ali oni neće biti njegov spas ", poručio je Jakovčić

Podrška HNS-a i HSU-a

"Koliko je meni poznato, HNS je svjestan da Kajin nije sposoban biti istarskim županom i da najviše zbog toga nisu željeli prisustvovati današnjem sastanku. Također, koliko mi je poznato, i HSU je odlučio da neće podržati Kajina, a to što se gospodin Cvek pojavio na današnjoj konferenciji za medije, odraz je nekih prijašnjih odnosa u stranci, jer je i Cvek naš bivši član", komentirao je Jakovčić podršku HNS-a i HSU-a Kajinovoj kandidaturi.

"Njegove izjave govore sve o njemu. On sa svojim izjavama pokazuje svoj moral i svoje ponašanje u politici", rekao je Jakovčić komentirajući citate Kajinovih izjava. "On je svjestan da su njegove izjave potrošena politika, kao što je i svjestan da nema argumenata protiv Valtera Flega i zato blati mene, želeći na taj način skrenuti pažnju javnosti s kandidature osobe koja će biti istarski župan", zaključio je Jakovčić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa