Potpisan 3,5 milijuna kuna vrijedan ugovor za Sa(n)jam knjige u Istri

0
Valter Šarić, Boris Miletić, Magdalena Vodopija i Ivan Jakovčić
Valter Šarić, Boris Miletić, Magdalena Vodopija i Ivan Jakovčić

Gotovo tri i pol milijuna kuna vrijedan ugovor potpisali su 26. studenog u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija i direktor istarskog regionalnog centra Zagrebačke banke, Valter Šarić.

Riječ je o suradnji u realizaciji projekta Sa(n)jam knjige u Istri za koji će, prema ugovoru, naredne tri godine Grad Pula pomagati s 350 tisuća kuna godišnje, Županija s 240 tisuća i glavni sponzor, Zagrebačka banka s 500 tisuća kuna.

„Čast mi je i zadovoljstvo što smo ovim ugovorom podržali pulski Sajam knjiga za koji nekad nismo znali kako zaokružiti financije. Drago mi je da smo uz pomoć pravnog partnera to uspjeli“, izjavio je uoči potpisivanja ugovora Miletić i napomenuo kako je ponosan što je Pula grad knjige. „Uz filmski festival, Sajam je ono što mnoge privlači u Pulu. Grad tada živi punim plućima“, izjavio je i izrazio zadovoljstvo što se Pula uz ovakva događanja nesputano kulturno razvija.

I Vodopija je izrazila zadovoljstvo što je Zagrebačka banka, unatoč svome nazivu, shvatila da se u kulturi nešto zbiva i van metropole te to i prepoznala. „Ovo nam je najljepši poklon uoči Sajma koji počinje 30. studenog“, rekla je ne skrivajući uzbuđenje.

Šarić je dodao kako je to nastavak suradnje započete prije tri godine. „Dio novca iz poslovanja u Puli izdvojili smo za Sajam. Ugovor koji potpisujemo s Gradom, Županijom i Sajmom jedinstven je toga tipa u Hrvatskoj“, rekao je.

Jakovčić je, pak napomeno kako unatoč teškim vremenima Županija izdvaja sredstva za kulturu koju, obećao je, nikada neće zanemariti. „Za to je velikim djelom zaslužan i pročelnik Vladimir Torbica koji se trudi sačuvati kulturne vrijednosti u Istri“, rekao je Jakovčić i dodao da je Sajam „samonikao“ u Puli, iz strasti prema knjizi i zahvaljujući entuzijastima. „Sajam je odavno nadmašio granice Istre i dio je identiteta naše županije“, izjavio je Jakovčić uoči potpisivanja ugovora. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa