Pula: Toplana bi mogla raditi do travnja

0
Zbog nepostojanja dogovora Savjeta stanara 111 kućanstava moglo bi ostati bez grijanja i tople vode
Zbog nepostojanja dogovora Savjeta stanara 111 kućanstava moglo bi ostati bez grijanja i tople vode

Na sastanku sa Savjetom stanara iz Splitske i Ulice Starih statuta, održanom 31. listopada Grad Pula je predstavnicima stanara ponudio prijedlog rješenja prema kojemu bi toplana ipak nastavila raditi do 1. travnja 2013., a uz uvjet da se stanari za to odluče, pristupilo bi se izgradnji infrastrukture za spajanje na prirodni plin.

Nakon što je, zbog nepostojanja dogovora Savjeta stanara o tome treba li toplana nastaviti s radom, postalo jasno kako će 111 pulskih kućanstava ovu zimu dočekati bez grijanja i tople vode, Stanari Splitske i Ulice Starih statuta su direktoru i predsjedniku NO Castruma uputili otvoreno pismo u kojemu su zatražili da se hitno osiguraju sredstva za nabavku goriva za toplanu.

No, toplana je u vlasništvu stanara i Castrum kao upravitelj ne može odlučivati ni o prestanku rada niti pokrivati dugovanja nastala jer dio stanara nije uplaćivao novac za održavanje toplane i nabavku goriva. Zbog toga su jučerašnjem sastanku, uz predstavnike stanara, direktora poduzeća Castrum Pula ´97 Dragu Glumca, predsjednika Nadzornog odbora Castruma Armina Grabara prisustvovali i Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te direktor pulske Plinare Dean Kocijančić.

Savjet stanara bi do utorka, 6. studenoga kada je zakazan sljedeći sastanak, trebao donijeti odluku o tome hoće li pristati na prijedlog da nastavak rada toplane do idućeg travnja omoguće svi stanari i to plaćanjem paušala od 0,84 kn po kubnom metru stambenog prostora. Stanari bi, neovisno o tome koriste li usluge toplane, za stan od, primjerice, 70 kvadrata u idućih šest mjeseci plaćali mjesečni paušal u iznosu od oko 140 kuna, a onima koji koriste sustav toplane na tu bi se svotu dodao obračun potrošnje lož ulja. Stanarima je predloženo i potpisivanje novog Ugovora o međuvlasničkim odnosima, a direktor Plinare Pula predstavio im je mogućnosti i uvjete za izgradnju infrastrukture kako bi se u budućnosti spojili na prirodni plin, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa