Kajin: IDS-u trebaju novi političari i nove politike

0
Damir Kajin
Damir Kajin

"IDS-u trebaju novi političari, trebaju mu nove politike, no pitanje je nude li to sadašnji eksponenti", zapitao se saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare 30. listopada u Pazinu. Kajin, naime, smatra da bez novih politika IDS ne može uspjeti te kako uspjeh može biti djelomičan, odnosno, da može vladati "fragmentarno", u koalicijama, ali ne može samostalno upravljati.

Potrebno je, kaže Kajin, zaustaviti trend urušavanja stranke koji je krenuo od izbora 2009. godine kada je, od 46 gradova i općina u Istri i Liburniji, IDS osvojio tek njih 23, dok u čitavom nizu gradova, primjerice u Puli, Pazinu, Buzetu, Umagu, vlast obnaša u koaliciji.

"Jamčim da možemo preokrenuti taj trend", rekao je Kajin i naglasio kako je potrebno napraviti odmak od, kako je rekao, dosadašnje monopolističke politike lokalnih vlasti, koja je od 1995. u administraciji i komunalnim poduzećima zaposlila dvije tisuće ljudi, koja kontrolira 2 milijarde kuna javnog novca i politike koja je 2 milijuna kuna godišnje trošila na PR agencije i potpore medijima.

"U IDS sam 22 godine ulagao svog sebe i od IDS-a sam dobio mnogo, a drugi još više", rekao je i dodao kako je njemu bilo važno da preko njegovih nastupa drugi prepoznaju Istru, da cijene Istrijane i da Istra postane političkim subjektom. "Nisam protiv ničijeg nastupa, a sve ću učiniti kroz IDS, ali mislim učiniti ono što hoće građani Istre, zaključio je na kraju Kajin. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa