Grad Pula objavio natječaj za dodjelu studentskih stipendija

0
Potpora sudentima olakšava brigu oko rastućih troškova
Potpora sudentima olakšava brigu oko rastućih troškova

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić predstavio je danas ovogodišnji Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule, koji izvrsnim studentima iz Pule olakšava troškove studiranja kroz mjesečnu financijsku pomoć. Na konferenciji za novinare predstavljeni su uvjeti prijave na natječaj koji se otvorio na današnji dan, 30. listopada, a na koji se zainteresirani studenti mogu prijaviti do 14. studenog 2012.

Lukšić je istaknuo kako se potpora dobrim studentima isplati višestruko jer im olakšava brigu oko rastućih troškova studiranja, ostavljajući im tako prostora da se posvete napredovanju i daljnjem postizanju izvrsnosti u studiju.

Prema važećem Pravilniku za dodjelu stipendija Grada Pule, izjednačeni su studenti koji studiraju u gradu Puli sa studentima koji studiraju van Pule, a stimulira se dodatan trud studenata, pa tako se svi studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine boduju s dodatna tri boda, kao i učenici koji koji su završili dva programa srednje škole, tj. uz redovan program i srednju glazbenu školu ako su upisali studij iz oblasti glazbe. Nadalje, radi lakšeg prevođenja ocjena studentima koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima izvan Republike Hrvatske unešena je u novi Pravilnik tablica sa modelom prevođenja na hrvatske.

Prijedlog Liste za dodjelu stipendija objavit će se 10. prosinca 2012. godine na službenim web stranicama Grada Pule i na Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule. Studenti imaju pravo prigovora u roku od pet dana od dana objave Prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i nakon toga će se objaviti Odluka za dodjelu stipendija Grada Pule u akademskoj godini 2012/13. U tekstu Natječaja također su navedena deficitarna zanimanja sukladno podacima dobivenim od Zavoda za zapošljavanje. Natječaj, pravilnik i obrazac zahtjeva za dodjelom stipendija možete naći ovdje.          

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa