Jakovčić tužio Ministarstvo zaštite okoliša, IDS traži raspisivanje referenduma o TE Plomin

0
Ivan Jakovčić na županijskoj skupštini
Ivan Jakovčić na županijskoj skupštini

"Istarska županija je utvrdila da je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske učinilo niz propusta i pogrešno utvrdilo činjenična stanja, povrijedila pravila postupka, niz puta povrijedila materijalno pravo i nije bilo drugog načina nego da se digne tužba", rekao je Istarski župan Ivan Jakovčić na tematskoj sjednici Skupštine Istarske županije o TE Plomin, održanoj 29. listopada u Pazinu.

Upravo je podrška županu u tužbi koju je, u ime Istarske županije, 25. listopada na Upravnom sudu u Rijeci, podigao protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode, bio jedan od predloženih zaključaka sjednice.

Jakovčić: Plomin 3 nije rekonstrukcija, već potpuno nova građevina

"Tužba ima podosta stranica može se sažeti u nekoliko važnijih segmenata od kojih je najvažniji nepoštivanje prostornog plana istarske županije i konstatacija da se pogrešno primjenjuje materijalno pravo jer se u slučaju Plomina ne radi o nikakvoj rekonstrukciji, na čemu ovo ministarstvo inzistira, već se radi naprosto o potpuno novoj građevini", istaknuo je Jakovčić u svom obrazloženju.

Poziv na poštivanje prostornog plana Istarske županije, koji određuje gradnju termoelektrane u Plominu na plin ukupne snage 335 MW, te raspisivanje referenduma o Plominu od strane Vlade RH, zaključci su sa sjednice Skupštine Istarske Županije koji su, uz podršku županu, jednoglasno prihvaćeni od strane vijećnika. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Svi zaključci sjednice jednoglasno su prihvaćeni
Svi zaključci sjednice jednoglasno su prihvaćeni

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa