Premijer Milanović kod Pape: Razgovarat će se o Dajli

0
Spor oko nekretnina u Dajli nalazi se na Upravnom sudu
Spor oko nekretnina u Dajli nalazi se na Upravnom sudu

Milanović će se tijekom posjeta Svetoj Stolici također sastati s državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertoneom, a popodne će sudjelovati na okruglom stolu "Sveta Stolica i Hrvatska: dvadeset godina diplomatskih odnosa".

U izaslanstvu predsjednika vlade bit će ministar pravosuđa Orsat Miljenić, predsjednik komisije za odnose s vjerskim zajednicama, piše Jutarnji list.

Očekuje se da će teme razgovora Milanovića u Vatikanu biti stanje u Hrvatskoj i regiji te skoro članstvo RH u Europskoj uniji. Ne očekuje se da će na sastanku biti pokrenut razgovor o reviziji jednog dijela ugovora između Svete Stolice i Hrvatske koji se odnosi na crkvena primanja iz državnog proračuna, ali bi moglo biti spomenuto pitanje spora oko crkvenih nekretnina u Dajli, koji je trenutačno na Upravnom sudu.

U povodu obilježavanja dvadesete obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Hrvatske, veleposlanstvo RH pri Svetoj Stolici priređuje okrugli stol o vezama Svete Stolice i Hrvatske, na kojem će izlaganje održati i premijer Milanović.

Na skupu se, među ostalim, očekuje sudjelovanje kardinala Angela Sodana, državnog tajnika u vrijeme priznanja Hrvatske i kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, kao i prvih diplomatskih predstavnika u Hrvatskoj odnosno Vatikanu, nadbiskupa Giulia Einaudija i Ive Livljanića te sadašnjeg hrvatskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Filipa Vučka i nadbiskupa Nikole Eterovića, glavnog tajnika Biskupske sinode, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa