Općina Pićan će odvjetniku Vukojeviću za „besplatan“ rad isplatiti 205 tisuća kuna

0
Odvjetnik Branislav Vukojević prilikom predaje tužbe protiv Rockwoola (Snimio: Roberto Matković)
Odvjetnik Branislav Vukojević prilikom predaje tužbe protiv Rockwoola (Snimio: Roberto Matković)

Branislav Vukojević, odvjetnik iz Pule koji se 2010. godine ponudio da će Općinu Pićan besplatno (pro bono) zastupati u sporu protiv Rockwoola, na kraju će za svoj „besplatan“ rad dobiti 205 tisuća kuna.

Naime, Općinsko vijeće Pićna je na sjednici održanoj 26. listopada načelniku Ivanu Frankoviću dalo suglasnost za sklapanje nagodbe s odvjetnikom Vukojevićem o isplati 205 tisuća kuna troškova. Iznos će se isplatiti u tri rate, od čega 100 tisuća do kraja ove godine i 105 tisuća u prvom tromjesječju iduće godine.

Iako je Vukojević općinskim vijećnicima na početku govorio da će raditi besplatno te da će svoju uslugu naplatiti od Rockwoola nakon što Općina dobije spor, nakon gubitka spora je  promijenio mišljenje pa je Općini poslao račun za troškove.

Inače, da je inzistirao na plaćanju po tarifi Općina bi mu morala isplatiti gotovo 600 tisuća kuna. Vijećnici Branko Ružić i Fabricio Lukež su glasali protiv nagodbe, a Alenka Celić je bila suzdržana. Ružić je podsjetio da visina odvjetničkih troškova proizlazi iz visine odštetnog zahtjeva a u ovom slučaju on je iznosio vrtoglavih 15 milijuna kuna. Ružić i Lukež su podsjetili da je Općinsko vijeće podržalo tužbu protiv Rockwoola ali da se na Vijeću nikada nije raspravljalo o visini odštetnog zahtjeva, te da su o tome sami odlučili predsjednik Vijeća Silvan Juran i načelnik Ivan Franković.

Ako presuda bude potvrđena i na višem sudu, Općina Pićan će sve sudske troškove i troškove Rockwoolovih odvjetnika morati plaćati na osnovu tako visokog odštetnog zahtjeva. Prema nekim procjenama trošak bi mogao iznositi oko dva milijuna kuna, što je gotovo polovica realnog godišnjeg proračuna Općine Pićan. (Nenad Čakić)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa