Media Mediterranea u Rojcu: Modna revija troje pulskih dizajnera

0

U Dnevnom boravku, u Rojcu, 26. listopada je, u sklopu 14. Festivala kreativnih medija - Media Mediterranea, održana i modna revija „Media Mediterranea fashion performance“. Na reviji su svoje kolekcije predstavili Uroš Raguž, Saša Đukić Obradović i Katja Kliba, troje pulskih dizajnera.

Manekenke, s efektivnim punk frizurama, ruku djelo frizerskog salona „Santara“ te uz glazbu DJ Marina, u prvom su izlazu predstavile „darkersko-gotičke“ kreacije Uroša Raguža. - Radi se o basic crnoj kolekciji u kojoj sam koristio ručno pletenu čipku, pojasnio je Raguž. Pored „velikih“ manekenki pistom je prošetala i osmogodišnja Jana koja je svoju ulogu odlično odradila.

Uslijedila je kolekcija „Black swan“ za koju njezin autor, Saša Đukić-Obradović, kaže da je inspirirana istoimenim filmom, a nastala je prije otprilike godinu dana.  Kreator je upotrijebio različite materijale, nastojeći dati jednu svoju interpretaciji urbanog crnog labuda. Na pisti su se izmijenili crni i bijeli „labudovi“ koji su neodoljivo podsjetili na filmski hit iz 2010. godine, s Natalie Portman u glavnoj ulozi.

Katja Kliba, na sinoćnjoj je reviji, pak, prikazala predkolekciju kolekcije „Wonderland“ koja će uskoro vidjeti svoje svjetlo dana. Radi se o šarenim, pomalo futurističkim odjevnim kreacijama, za koje je mlada dizajnerica koristila umjetne materijale te podjednako raznobojnom nakitu. Manekenke su, uistinu, djelovale kao da su proizašle iz jednog bajkovitog, čudnovatog svijeta.

Ovogodišnja Media Mediterranea završava večeras s projekcijama pulskih hip hop spotova nakon čega je na redu Urban fusion party. Program započinje u 22 sata, a ulaz je besplatan. (Foto: Tanja Draškić Savić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa