Podignuta zastava 43. Trke na prstenac

0
43. Trka na prstenac održat će se 19. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu
43. Trka na prstenac održat će se 19. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Podizanjem zastave 17. kolovoza u Barbanu je obilježen početak ovogodišnje manifestacije, 43. Trke na prstenac.Tradicionalnom prolasku kroz Barban te postrojavanju sudionika mimohoda pored pozicije za podizanje zastave nazočio je velik broj stanovnika i posjetitelja. Nakon podizanja zastave predsjednik društva Trka na prstenac Dalibor Paus pročitao je imena ovogodišnjih natjecatelja koji su zadovoljili uvjete i mogu pristupiti natjecanjima. Njih ukupno 16 borit će se u subotu u Trci za viticu i u nedjelju u Trci na prstenac.  

Tijekom večeri u Barbanu su se održali brojni sportski događaji, ali i kulturni. Tako je s početkom u 17 sati održan malonogometni turnir na Mrzlici, a od 21 sat je započeo i turnir u briškuli.

U isto vrijeme, oko 21 sat u školi je otvorena izložba djela iz dvije mape Hede Gärtner, Vrata Istre, stvarnost & snovi i Usnuli kameni čuvari – istarski kašteli i kule. Djela nastala unutar navedenih mapa istarske umjetnice, temom su bliska upravo sredini i manifestaciji koja se ovaj vikend održava u Barbanu. Izložba se može pogledati u večernjim satima za vrijeme trajanja manifestacije Trka na prstenac. Zabavni dio večeri zagrijali su u Roy baru Light House bend i DJ Nikola z Kukurini.

U subotu, 18. kolovoza održat će se Trka za viticu u 17 sati na Gradišću. Bit će to prigoda da se pogleda u kakvoj su spremi konji i konjanici te dat će naslutiti što nas možda očekuje i na vrhuncu tradicionalne konjičke manifestacije – na Trci na prstenac.

Subotnji program donosi šaroliki izbor događaja od Robotrke na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, pa zatim turnir u pljočkanju, nogometnu revijalnu utakmicu na Mrzlici, a gađanje glinenih golubova možete popratiti na Gradišću od 21.30 sati. Ljetnu večer zagrijat će još više nastup Lidije Bačić i benda te Light House bend na placi, a u Roy baru dočekat će vas Proleteri i DJ Alex Sabatini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa