Valamar uz projekt socijalne inkluzije

0
Udruga UNUO i osoblje restorana u Valamarovoj Upravnoj zgradi u Poreču
Udruga UNUO i osoblje restorana u Valamarovoj Upravnoj zgradi u Poreču

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) ovaj je tjedan provela projekt suradnje s Valamarom na području socijalne inkluzije osoba s invaliditetom, u sklopu kojeg su se predstavili i Valamarovim gostima pripremom svojih slatkih i slanih specijaliteta – zlevki.

Članovi Udruge promovirali su svoju stručnu osposobljenost za kuharstvo i usluživanje u Lanterna Premium Camping Resortu i hotelu Valamar Zagreb, kao i u Valamarovoj Upravnoj zgradi u Poreču. Osim što su zadivili goste umijećem u pripremi slastica i svojim zdravim keksićima, imali su priliku pomoći osoblju restorana Upravne zgrade u pripremi toplog obroka za zaposlenike, družiti se s njima i razmijeniti iskustva.

Udrugu je 2009. godine osnovao Vedran Habel, po struci kuhar, kako bi osobama s invaliditetom pružio znanja iz područja ugostiteljstva koja bi im omogućila lakši pristup tržištu rada. Od tada je Udruga ostvarila brojne edukativne radionice i projekte s glavnim ciljem socijalne inkluzije osoba s invaliditetom u društvo.

„Suradnja s Valamarom je prije svega ogromno iskustvo za našu udrugu i zaposlenike koje će nam zasigurno pomoći u stjecanju novih znanja. Osim što na ovaj način pomažemo u edukaciji osoba s invaliditetom, radimo i na razbijanju predrasuda koje su još uvijek prisutne kada pričamo o osobama s invaliditetom. Smatram da je Valamar dobar partner i da smo ovim projektom ostvarili kvalitetnu suradnju te se nadamo da ćemo u budućnosti imati još sličnih projekata“, zaključio je Vedran Habel, predsjednik Udruge UNUO.

„Valamar Rivieru i Udrugu povezalo je isto promišljanje o važnosti inkluzije osoba s invaliditetom ugostiteljske struke u svijet rada. Ovaj pilot projekt, prvi u nizu ove suradnje, omogućio je bolje razumijevanje potrebnih vještina i sposobnosti, kako invalidnih osoba s jedne strane, tako i njihovih mentora i budućih kolega s druge strane“, istaknula je Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala i koordinatorica projekta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa