Povodom obljetnice Oluje u Puli održan tradicionalni Mimohod branitelja

0

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas je u Puli održan 6. Mimohod branitelja Istarske županije predvođen gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, istarskim županom Valterom Flegom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pule Tizianom Sošićem, saborskim zastupnicima iz Istre Giovannijem Sponzom, Tuliom Demetilkom i Antonom Klimanom, gradonačelnicima i načelnicima istarskih gradova te ostalim uvaženim gostima. Na mimohodu su sudjelovali i brojni branitelji, odnosno predstavnici braniteljskih udruga iz Pule, Umaga, Poreča, Labina, Pazina i Rovinja, predstavnici ostalih udruga te predstavnici policije, MORH-a, Časničkog zbora i Javne vatrogasne postrojbe Pule.

Pulski gradonačelnik prisutnima je u ime Grada čestitao 5. kolovoza - Dan pobjede. "Na današnji dan prije 23 godine smo pobijedili te treba biti zahvalan i iznimno ponosan na naše branitelje i na tome što možemo živjeti i raditi u slobodnoj državi", kazao je Miletić.

"Hvala svima koji su danas s nama i koji su nam pomogli da još jednom pokažemo sliku zajedništva i jedinstva. Hvala vam što smo danas ponosni i što zajedno možemo pokazati našoj djeci da smo slobodni i da smo sretni te da pozitivno gledamo prema budućnosti", izjavio je istarski župan Valter Flego.

Zahvalu Gradu Puli i Županiji na pruženoj podršci pri organizaciji mimohoda, kao i svima onima koji su u ovako velikom broju sudjelovali uputio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marijan Kaurić nakon čega je prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast za sve poginule hrvatske branitelje.

Mimohodu je prethodilo polaganje vijenaca na Gradskom groblju podno Centralnog križa i u Parku Franje Josipa na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Kolona sudionika mimohoda se potom glavnim gradskim ulicama uputila u Dom hrvatskih branitelja gdje je održan prigodan program te otvorena izložba pod nazivom Krvatska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa