HDZ Istre: Braniteljima smo trajno zahvalni na žrtvi

0

U vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ u kojoj su sudjelovale Hrvatska vojska, policija te domobranske i pričuvne postrojbei koja je trajala svega 84 sata, prije 23 godine oslobođeni su grad Knin i 10.400 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog državnog teritorija, navodi HDZ Istarske županije u svom priopćenju povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"Ovo je svečan i velik dan za sve Hrvatice i Hrvate jer simbolizira konačan slom velikosrpske agresije i oslobađanje okupiranih hrvatskih područja. Sa zahvalnošću se sjećamo onih koji su dali svoj doprinos, a mnogi i život u oslobađanju Domovine te najdublje štujemo poginule branitelje i sve civilne žrtve.

U obrani suvereniteta Republike Hrvatske značajan su doprinos dali i branitelji Istarske županije. Veliki broj njih bio je u sastavima najvećih istarskih brigada 119. i 154., a  značajan broj dragovoljaca i branitelja iz Istre bio je prisutan i u drugim borbenim postrojbama Hrvatske vojske. Među prvima u zadaću obrane domovine stala je i policija i njezine specijalne postrojbe među kojima valja istaknuti specijalnu jedinicu policije BAK Istra.

Ovim putem svim hrvatskim braniteljima, posebno ranjenima i obiteljima poginulih, kao i svim građankama i građanima u ime HDZ-a Istarske županije čestitamo 5. kolovoz – Dan hrvatskih branitelja, te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Braniteljima smo trajno zahvalni na njihovoj žrtvi - danas imamo slobodnu Hrvatsku u koju su oni ugradili svoje živote!" poručuje HDZ Istarske županije u priopćenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa