Najavljen Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije

0
Boris Miletić i Valter Flego
Boris Miletić i Valter Flego

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u nedjelju, 5. kolovoza održat će se 6. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske Županije, u Puli.

Program Mimohoda predstavljen je na konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, na kojoj su prisustvovali istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić te članovi članovi organizacijskog odbora Roberto Fabris, Ante Kovačević, Ivica Lerotić, Zdenko Požgajn i Vinko Knez.

„Nakon pet godina odlične suradnje i ove godine imat ćemo dostojanstveni mimohod kako bi na pravi način iskazali zahvalnost prije svega onima koji su nažalost izgubili svoj život ili bili ranjeni tijekom Domovinskog rata, kao i obiteljima poginulih branitelja. Osobno se želim zahvaliti svim udrugama koje sudjeluju u organizaciji mimohoda i popratnih aktivnosti, kao i svim uključenim javnim službama“. rekao je gradonačelnik Miletić te iskoristio priliku da pozove sve sugrađane da se u nedjelju pridruže mimohodu. Župan Flego rekao je kako se tada prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju moderne i demokratske Hrvatske, te im odajemo dužno poštovanje za učinjeno tijekom i nakon Domovinskog rata.

Predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić iskoristio je priliku da se zahvali u ime svih udruga branitelja Istarskoj županiji i Gradu Pula na sudjelovanju i pokroviteljstvu manifestacije, ali i svih onih ostalih aktivnosti koje udruge organiziraju.Član organizacijskog odbora Ivica Lerotić zahvalio se svima koji sudjeluju, koji će sudjelovati i koji doprinose da se na ovakav dan oda počast svima onima kojih nema.

PROGRAM

Nedjelja, 5. kolovoza 2018. godine
8:00 - Misa u Katedrali
9:00 - Polaganje vijenaca na Centralnom križu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu
9:30 - Polaganje vijenaca u parku Franje Josipa i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu
10:00 - Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice, uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma hrvatskih branitelja.
10:30 - Kratak program u Domu hrvatskih branitelja
11:30 - Otvaranje izložbe pod nazivom „KRVATSKA“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa