Otvorene prijave za 7. izdanje 100 milja Istre

0
Snimio: Dejan Hren
Snimio: Dejan Hren

Globalno etablirana utrka 100 milja Istre danas otvara prijave za 7. izdanje utrke koje će se održati od 12. do 14. travnja 2019. na području cijele Istre od Labina i Lovrana preko grebena Učke i Ćićarije sve do cilja u Umagu.

Utrka već godinama potvrđuje svoju kvalitetu u jakoj konkurenciji globalnih utrka, stoga ne čudi izniman interes trail trkača iz cijelog svijeta kojih je iz godine u godinu sve više. Trail utrke trče se u prirodi po označenim stazama, većinom izvan uređenih površina te uz savladavanje značajnih visinskih razlika.

Direktor utrke Alen Paliska objasnio je kako upiti za prijave na utrku stižu već po završetku iste, no finalni se datumi utrke uvijek usklađuju sa godišnjim kalendarom UTWT-a (Ultra Trail World Toura), ITRA-e (International trail running association), te sa početkom turističke predsezone u Istri i Hrvatskoj.

Organizator utrke i direktor tvrtke Sport box d.o.o. Marko Gregurić, ističe kontinuirani porast trail trkača sudionika od 25% do 30% iz godine u godinu. “Iznimno nam je zadovoljstvo potvrditi kontinuiran pozitivan utjecaj 100 milja Istre na  porast broja turista te sportaša amatera i profesionalaca tijekom predsezonskih mjeseci, a čak i ranije budući isti dolaze sa obiteljima i prijateljima na pripreme kako bi na utrci ostvarili što bolje rezultate”.

Na utrci koja je održana ove godine, sudjelovalo je  gotovo 2.000 trkača iz 52 zemlje u četiri discipline 100 milja, 110km, 67km i 41 km.

Za 2019. se obzirom na broj upita za sljedeću sezonu očekuje nastavak pozitivnog trenda rasta sudionika u svim disciplinama do maksimalnog broja od 2600 natjecatelja.

Pripreme za novo izdanje utrke 100 milja Istre odavno su krenule. Direktor utrke i organizator najavljuju redizajn elemenata vezanih uz sportski sajam koji je postao tražen i neizostavan dio cijelog događanja te samu utrku. Početak promjena već su najavili novim vizualnim identitetom kojim se dodatno naglašava ambiciozan plan organizatora daljnje ekspanzije projekta te širenje suradnje sa lokalnim i globalnim partnerima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa