Slovenci tvrde: U Savudriji došlo do prvog fizičkog incidenta

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Slovenski POP TV objavio je da je u Savudrijskoj vali došlo do prvog fizičkog incidenta između hrvatskih i slovenskih ribara. Od trenutka kada je Arbitražni sud, kojeg hrvatska strana ne priznaje, presudio da Sloveniji pripada tri četvrtine zaljeva, policija obje države ribarima je izdavala kazne koje oni nisu plaćali. Međutim, prema navodima Slovenaca, prošlog četvrtka došlo je i do prvog incidenta među ribarima, piše Jutarnji list.

Slovenska policija je za POP TV potvrdila da je hrvatski ribar sa svojim plovilom prešao preko mreže kolege Slovenca iako je mreža bila pravilno označena. Također, tvrde da je hrvatski brod plovio na dijelu zaljeva za koji Slovenci smatraju da je njihov.

- Napravio je to bez ikakvog povoda - rekla je žrtva napada. Nakon prolaska preko mreže proradila je vruća krv i samo je pravovremena reakcija hrvatske i slovenske policije spriječila veći incident, pišu Slovenci. Također, tvrde da je šteta koji je pretrpio slovenski ribar nekoliko tisuća eura i sve bi na kraju moglo završiti na sudu. Hrvatski ribar mogao bi dobiti kaznenu prijavu za uništenje tuđe imovine, pojasnili su u policiji, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa