Udovičić: Hrvatska vlada u dva dana Istri dala 156 milijuna kuna

0
Monika Udovičić i Andrej Plenković lani u Pazinu (foto: Nenad Čakić)
Monika Udovičić i Andrej Plenković lani u Pazinu (foto: Nenad Čakić)

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je 25. srpnja Pulu zbog potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020. u iznosu od 100 milijuna kuna.

Sredstva će biti namijenjena za nabavu novih autobusa, njegovanje prirodne baštine te izgradnju ustanove za palijativnu skrb u gradu Puli. Prije samog potpisivanja, ministrica je održala sastanak s čelnim ljudima Istarske županije i grada Pule, a jedna je od tema bila i mogućnost ponovnih financiranja u novom programskom razdoblju.

Potpisivanju je prisustvovala i Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma i tajnica HDZ-a Istarske županije:

„U proteklih nekoliko mjeseci u medijima su sve češći naslovi koji potvrđuju brigu Vlade RH oko Istarske županije i građana Istre. I jučer smo imali prilike vidjeti kako je Vlada RH osigurala i platila blokiranim građanima Istre više od 57 milijuna kuna dugova. Država je, slijedeći odluku Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem, na taj način građanima Istre platila 15.522 računa. Danas je pak potpisivanjem ugovora projektima u Istri dodijeljeno još 100 milijuna kuna. Samo je u ova dva dana Vlada RH Istri donijela ukupno 156 milijuna kuna. Ponoviti ću ono što sam isticala proteklih nekoliko mjeseci – ovo je još jedno u nizu ispunjenih obećanja HDZ-a“, rekla je Udovičić.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa