Rockwool podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

0
Studenti u tvornici
Studenti u tvornici

RE:EASA je projekt koji je okupio u Rijeci 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta u sklopu kojeg će se u naredna dva tjedna održavati 15 radionica. Ponudit će kreativna rješenja za revitalizaciju dijela grada Rijeka na Delti a u okviru projekta Salt & Sweat.

ROCKWOOL je dao svoj doprinos te je obnovio dio zgrade starog skladišta na Delti koristeći izolaciju od kamene vune na fasadi. Alessandro Bracco, direktor marketinga i brendinga u Grupi na svečanom otvorenju naglasio je da će 90 posto zgrada koje  danas koristimo biti u upotrebi i 2050. godine, a one ni danas nisu energetski učinkovite. Dodao je da građevinski sektor i dalje proizvodi gotovo jednu trećinu ukupnog otpada. Zato je i pozvao buduće arhitekte iz cijelog svijeta da preuzmu jednu od vodećih uloga da sve te izazove pretvore u prilike. „Baš zato što vjeruje u mlade ljude ROCKWOOL Grupa podržava događanja poput RE:EASE koja je rasadnik briljantnih ideja“, naglasio je tom prigodom.

Studenti su također posjetili tvornicu u Pićnu. Upoznali su se s procesom proizvodnje kamene vune, prirodnim, ekološko prihvatljivim izolacijskim materijalom koji se može u potpunosti reciklirati. Tom su prigodom prisustvovali i uživo izvedenom testu paljenja kućice od kamene vune. Kućica - u koju su prije testa stavili  sendvič, plastičnu bocu i anti stres lopticu - bila je izložena velikoj vatri pune 3 minute. Uvjerili su se kako su unatoč velikoj buktinji svi ti predmeti ostali netaknuti budući da je kamena vuna otporna na vatru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa