Buzetski vikar i bivši nogometaš odlazi na studij teologije u Rim

0
Vlč. Bagavac na Mladoj misi na poklon je dobio loptu (foto: Nenad Čakić)
Vlč. Bagavac na Mladoj misi na poklon je dobio loptu (foto: Nenad Čakić)

Vlč. Želimir Bagavac odlukom ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše nedavno je razriješen službe župnog vikara župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, Sv. Roka u Črnici, Sv. Mateja apostola u Slumu i Sv. Jurja mučenika u Sovinjaku te je upućen na studij duhovne teologije u Rim. 

„Kao svećenik Porečke i Pulske biskupije tri i pol godine služio sam u Buzetu i izvršavao svoje pastoralne dužnosti kao župni vikar. Prije otprilike malo manje od pola godine gospodin biskup mons. Dražen Kutleša mi je ponudio da odem u Rim na post diplomski studij. S jedne strane to je za mene bila iznimna i velika čast, a s druge strane veliko povjerenje ali i odgovornost koja je preda mnom. Nadam se da ću to iskazano povjerenje opravdati i da ću uspješno završiti postdiplomski studij duhovne teologije." rekao nam je vlč. Bagavac koji je svojedobno bio uspješni nogometaš te je igrao za NK "Istru" iz Pule.

"Dok sam u Rijeci studirao opću teologiju kroz 5 godina, već sam u tom razdoblju osjetio kako me od svega najviše zanima duhovnost. Teologiju duhovnosti studirati ću na Papinskom sveučilištu Gregoriana, a živjet ću u Hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu. Zahvaljujem se ordinariju gospodinu biskupu mons. Draženu Kutleši na ukazanom povjerenju i nadam se da ću kroz postdiplomski studij proširiti i usavršiti svoje teološko znanje koje ću moći ponovo primijeniti i podijeliti vjernicima moje Porečke i Pulske biskupije. Srdačan pozdrav čitateljima portala Istarski.hr uz obilje Božjeg blagoslova! Vidimo se za par godina!", rekao nam je vlč. Bagavac. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa