Povratak u djetinjstvo: Mala Franka je samo htjela pjevati (foto)

0
Foto: 24sata/obiteljski album
Foto: 24sata/obiteljski album

Za pjevačicu Franku Batelić (26) ovo je bila posebna godina. U svibnju je predstavljala Hrvatsku na natjecanju Eurosong u Portugalu, a prošle subote se udala za dugogodišnjeg dečka, nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluku (32). Franka je pobjedom na televizijskoj emisiji Showtime 2007. započela glazbenu karijeru. U tom showu je pobijedila pjesmom 'Ovaj dan'. Nakon toga je pobijedila na Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji s pjesmom 'Ruža u kamenu', piše 24sata.

Sa samo 18 godina, pobijedila je u showu Ples sa zvijezdama, u kojem joj je partner bio Ištvan Varga. Potom je upisala nekoliko semestara na glazbenom sveučilištu Berklee u Bostonu, a kasnije je u Zagrebu upisala i Pravni fakultet. Neko vrijeme je zapostavila glazbenu karijeru i puno vremena provodila u Rusiji s Ćorlukom koji igra za nogometni klub Lokomotiva u Moskvi. Franka je od malih nogu bila ambiciozno dijete, kaže njezina majka Ingrid. - Kao mala je pjevala u talijanskom zboru, a nije ni znala što pjeva - tvrdi Ingrid. U pjevanje se zaljubila još kao mala u zboru Mini Kantanti. Njenim roditeljima bilo je primarno da završi školu, ali su se veselili i glazbenim uspjesima.

Frankina obitelj je iz Rapca u Istri. Njezina mama joj je, kako kaže, velika životna potpora. Otac Damir je preminuo prije nekoliko godina, a odrasla je uz mlađeg brata Nikolu. Franka je kao mala svaki slobodan trenutak u Rapcu provodila s bakom Silvanom. Odmalena je plesala folklor u istarskoj narodnoj nošnju. Majka Ingrid kaže da je Franka bila uvijek odlična učenica, piše 24sata. Galerija fotografija na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa