U Umagu planiraju preraditi više od 12 tisuća tona rajčice

0
Foto: Poslovni dnevnik
Foto: Poslovni dnevnik

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s više od 30 kooperanata u Istri ove je godine ukupno posađeno 4,1 milijun presadnica na površini od 179 hektara. Očekivani prosječni prinos je 70 tona rajčice po hektaru tako da i ove godine Podravka planira iskoristiti maksimalni kapacitet tvornice za preradu rajčice u Umagu pa tako i ove godine planira preraditi više od 12 tisuća tona rajčice, piše Poslovni dnevnik.

Zadovoljstvo suradnjom s domaćim kooperantima vezano uz proizvodnju rajčice za preradu, prilikom obilaska polja kooperanata u Istri,  istaknuli su Zdravko Dimač, direktor sektora Poljoprivreda u Podravki, Zlatko Đelekovčan, direktor nabave primarnih sirovina u sektoru Poljoprivreda te Zdravko Matotan, direktor razvoja u sektoru Poljoprivreda.

 „I ove godine očekujemo odličan urod rajčice u Istri zahvaljujući uspješnoj suradnji s domaćim istarskim kooperantima. Posebno nas veseli što iz godine u godinu ostvarujemo sve bolji prinos rajčice prve klase, što je rezultat zajedničkih napora Podravkinih stručnih timova i kooperanata na unapređenju agrotehničkih mjera i usvajanju novih tehnologija u proizvodnji domaćih primarnih sirovina. Sukladno kvaliteti proizvoda i sorti definira se i otkupna cijena rajčice pa smo ponudili veću cijenu proizvođačima za ranije sorte i za rajčicu s više likopena.  S obzirom da je rajčica zdrav i široko primjenjiv proizvod, Podravka planira daljnja ulaganja vezano uz proizvodnju i preradu rajčice,“ izjavio je Zdravko Dimač, direktor sektora Poljoprivreda u Podravki, piše Poslovni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa