riva klicala rabačkom zetu

Čarliju priređen doček kakvog Labin dosad nije vidio (video)

0

I Labinština je postala dio hrvatske priče o uspjehu, koju su s velikim sportskim umijećem ispričali Vatreni osvojivši srebro u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu. Naš reprezentativac Vedran Ćorluka Čarli, koji bi uskoro trebao postati rabački zet, doživio je 17. srpnja doista veličanstven, ali prije svega srdačan i topao doček na rabačkoj rivi. Labinština zaista takvo nešto dosad nije vidjela. Rijeka ljudi slila se u centar Rapca, neki u kockicama, a neki ne, te su radosno pljeskom i klicanje pozdravili Čarlija. Osjećao se pozitivan naboj i dobra atmosfera, a način na koji je Ćorluka primljen mogao bi se opisati kao kombinacija dolaska megazvijezde i povratka dobrog prijatelja.

Time se i Labinština pridružila nizu hrvatskih gradova koji su svoje nogometne virtuoze dočekali na veličanstven i dostojanstven način. Najmlađi nogometaši Nogometnog kluba Rabac, dočekali su svog idola te se zajednički provozali u vlakiću do rabačke rive gdje su mu uručili simboličan znak pažnje. Marko Batelić iz NK Rapca poklonio mu je majicu s natpisom Rabac i imenom Vedrana Ćorluke, dok je Aron Razzi vrlo dobro motivirao publiku, koja je uglas klicala Ćorluki „rabački zete“ te izvela navijački povik „Rabačko ludilo“. Ćorluka je Rapčanima poklonio dres s potpisima svih članova reprezentacije koji su igrali u finalu te je kasnije nastavio dijeliti autograme na dresove svojih malih fanova. Vedrana Ćorluku pozdravio je i Toni Gregorić, najstariji Rapčanin, koji mu je poklonio karikaturu našeg karikaturiste Maria Viškovića.

Zajedničko druženje upotpunile su već poznate navijačke pjesme po odabiru DJ Robija. Doček je organizirao Grad Labin u suradnji s Nogometnim klubom Rabac. Dok smo bili na rivi turisti su zadovoljno kupovali hrvatske dresove na obližnjim štandovima, tako da doista stoji teza o većoj prepoznatljivosti Hrvatske na srebra u Rusiji. Doduše, kako smo doznali od prodavačice, ovih su dana prodali i popriličan broj Griezmannovih dresova, i to ponajviše turistima, tako da se naši PR pregaoci ne bi smjeli previše opustiti. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa