posjeta borisa miletića

Prva zalogajnica koja zapošljava osobe s invaliditetom u Puli

0

Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je društveno poduzeće Punkt koje u prostoriji u prizemlju Gradskog stadiona A. Drosina zapošljava isključivo osobe s invaliditetom i druge teško zapošljive osobe. Riječ je o poduzeću koje pruža ugostiteljske usluge, otvoreno je u veljači 2017. godine, a po svom je modelu jedino je poduzeće takve vrste u cijeloj Hrvatskoj. Idejna začetnica i pokretačica ovog edukativno-rehabilitacijskog projekta je defektolog i edukacijski rehabilitator Danijela Kasumović-Maružin koja je dočekala gradonačelnika i ukratko ga upoznala s radom poduzeća.

Trenutno je u Punktu zaposleno osam osoba, četiri osobe su dio ugostiteljskog tima (kuhar, dvije pomoćne kuharice, dostavljač hrane), a poljoprivredne poslove obavlja jedan inženjer agronomije te dva pomoćna vrtlara. Miletić je poželio je voditeljici i cijelom timu uspjeh te im je čestitao na hrabrosti i iskoraku u ovoj vrsti posla.

„Zbilja mi je drago da je upravo u Puli otvorena prva zalogajnica ovakvog tipa gdje su svi dobrodošli. Dokaz je to da osobe s invaliditetom mogu biti konkurentne na tržištu rada te kako se njihovim zapošljavanjem može doprinijeti boljoj integraciji i ukupnoj kvaliteti života“, kazao je gradonačelnik.

Tom je prigodom pulski gradonačelnik još jednom čestitao voditeljici Danijeli Kasumović-Maružin kojoj je povodom Svjetskog dana poduzetnica Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG dodijelila godišnje nagradu za najuspješniju socijalnu poduzetnicu godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa