Fešta Petrova:

Dražen Zečić i Mauro Staraj razgalili publiku na Crću (video)

0
Dražen Zečić
Dražen Zečić

Fešta na kojoj pjeva Dražen Zečić ne može „promašiti“, pa je tako bilo i na Petrovi 30. lipnja, ali možda su više od velikog profesionalca Zečića i njegovog Banana Banda publiku pokrenuli energični Mauro Staraj i njegova La Banda kao predgrupa.

Njihovim izascima na pozornicu prethodio je koncert labinskog Gradskog orkestra, nastupi mažoretkinja, kulturno umjetničkih društava Rudar, Zlatela i Đulistan, vokalnih solistica iz skupine Mornice te mladog ženskog zbora XL pod vodstvom profesorice Sabrine Stemberga Vidak.

U Loži se održavala 7. Galerija ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Izlagali su maslinari Bosiljka i Duilio Belić, William Negri, Silvano Smoković, Andrea Baćac, Alen Štucin, Laris Rajković i Goran Zahtila.

„Nakon sedam godina izlaganja uspjeli smo napraviti brendove maslinovih ulja istočne Istre i dokazati da istočna Istra može proizvoditi kvalitena ulja kao i ostatak Istre“, kazao je William Negri, koordinator Galerije u ime Grada Labina.

Rečeno vrijedi i za vina koja su zajedno s maslinarima izlagali vinari Goran Baćać, Lari Juričić, Vina Fuhtar i Vina Romeo Licul. Naime, među nagrađivanim vinima koja su se degustirala najviše zanimanja izazvala je novost: roze vina, izuzetno prijatna u vrućim ljetnim danima. 

Tijekom fešte održavala se i humanitarna akcija za Mariju Kuzmančev Bembić koju je organizirala Udruge žena "Mendula" Sv. Nedelja. Građanima su u zamjenu za donacije u novcu dijelile domaće kolače i papirnate lampione, koji su puštani u noćno nebo nošeni toplim zrakom.

U crkvici Sv. Stjepana u starogradskoj jezgri otvorena je izložba mlade umjetnice Silvije Golja naslovljena “Introspekcija”. Riječ je prvoj izložbi Uzleta mladih umjetnika u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike.

Za one koji vole rock'n'roll epicantar događanja bila je pozornica Kod špine gdje su nastupili domaći Azrmani, mlade nade labinske scene Ne Znam, kantautor Sergey Onischenko i jedan od najkvalitetnijih hrvatskih rock vokala, Nikola Marjanović sa svojim triom.

Kao i uvijek, na Šetalištu San Marco svirale su se lake note na koje se lako moglo zaplesati. Program Fešte Petrova vodio je Adriano Šćulac. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa