Učenici slovenske OŠ Bovec u posjeti Puli

0

Danas je u Komunalnoj palači u Puli upriličen prijem za učenike OŠ Bovec koji su u Pulu stigli iz susjedne Slovenije, točnije iz istoimene Občine Bovec. Povod prijemu bila je obostrana želja za nastavkom suradnju dvaju prijateljskih gradova koja je započela prijemom župana slovenske Občine Bovec Valtera Mlekuža u kolovozu prošle godine. 

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravila je okupljene učenike te im je zaželio dobrodošlicu u tri tisućljetnu Pulu. "Pula je grad koji će vam se zasigurno svidjeti. Ovdje se ponosimo našom multikulturom, a naš je grad ujedno i dom brojnim nacionalnim manjina, među kojima je i slovenska." - kazao je gradonačelnik Miletić. 

Dobru zabavu prilikom razgledavanja Pule, i naravno kupanja u čistome moru, učenicima iz Slovenije je zaželio i ravnatelj OŠ Vidikovac Predrag Dukić čija je škola upravo ove godine s OŠ Bovec pokrenula i razmjenu učenika. Naime pulski su učenici u Bovecu boravili u veljači ove godine kada je za njih organizirana nabava skijaške opreme, škola skijanja, te edukativni izleti povijesnih spomenika u okolici Bovca, ali i iznimno zanimljiva vožnja gondolom na planinu Kanin. 

Što se tiče naših slovenskih prijatelja, osim stjecanja novih poznanstva i prijateljstva, učenici OŠ Boveca uz razgledavanje pulskih znamenitosti, sljedećih će dana uživati i u brojnim ostalim aktivnostima poput odlaska na Fratarski otok te atraktivnog putovanja na Brijunsko otočje gdje će posjetiti Nacionalni park Brijuni. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa