Drandić demantira napise o smjenama u Općoj bolnici Pula

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Valerio Drandić, predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Pula, reagirao je 15. lipnja na članak o smjenama u Općoj bolnici Pula koji je istog dana objavljen u Glasu Istre. Reagiranje objašnjava potrebom za točnim informiranjem javnosti te zaštite digniteta Opće bolnice Pula i njenih zaposlenika. Izjavu prenosimo u cijelosti.

"Vrlo sam iznenađen, naravno neugodno sa današnjim tendencioznim i ne dobronamjernim napisima Glasa Istre vezanih za nekoliko imenovanja u Općoj bolnici Pula. Ovakvu ulogu medija, u trenutku kada svi daju najviše od sebe da pomognu bolnici od liječnika do građana nisam očekivao. Da bolnica ima problema svi znaju. Trajno informiramo o nedostatku financijskih sredstava i činjenicu da se kroz preniski limit OB Pula sustavno zakida, da se zbog loše zakonske regulative ne mogu osigurati nužno neophodni kadrovi, da je problem hitnog prijema ponajveći i da zbog njega svi zaposlenici imaju dodatni teret na čelu sa ravnateljicom.

Naravno svi su problemi rješivi i svi se rješavaju zajedničkim pristupom osnivača i bolnice. Čvrsto podupiremo rad ravnateljice i njenih suradnika i vjerujemo u njih jer su i do sada u svim situacijama znali pronaći rješenja. Ne želim u ovom trenutku niti spominjati koliko se energije utroši na praćenje gradnje nove bolnice, što naravno dodatno opterećuje svih u bolnici. Nitko ništa ne taji, o svim situacijama raspravlja se otvoreno, nedavno je održan i zajednički sastanak Upravnog i Stručnog vijeća sa ciljem da se zauzme zajednički stav oko svih trenutnih otvorenih pitanja. Ja sam jučer imao važnu sjednicu Nadzornog odbora Zračne luke Pula i to je jedini razlog zašto vam nisam mogao biti na raspolaganju.

Ako istinski želite pomoći Općoj bolnici onda to ne činite na ovakav način i sa takvim izvorima informacija“, poručuje Valerio Drandić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa