Dan otvorenih vrata: Prošećite placom i zavirite u Medulin FM!

0

Uoči nedavnog preseljenja radija na medulinsku placu, Medulin FM 14. lipnja od 14 do 19 sati otvara svoja vrata svim slučajnim i namjernim prolaznicima. Moći će se razgledati novouređeni prostori radijskog studija i redakcije, prenijeti lijepe želje i pozdravi u eteru i doživjeti cjelokupan proces rada radio postaje. Pozivamo slušatelje iz Medulina, Pule, Ližnjana, Vodnjana, Fažane, Marčane, Bala i šire da se pridruže našoj proslavi. Neformalno druženje s vedrom ekipom Medulin FM-a nastaviti će se u 21 sat na placi uz svirku grupe Sakramenski.

Na prijepodnevnoj konferenciji za medije donačelnik Damir Demarin istaknuo je kako je lokalna radio postaja zapravo dječački san načelnika Gorana Buića, kojeg je vrijedna mlada ekipa Medulin FM-a uspjela realizirati u kratkom vremenu. Glavna urednica Medulin FM-a i predsjednica Uprave Medulinske rivijere d.o.o., Maja Bizjak, iznijela je pregled prvih nekoliko mjeseci poslovanja, iskazala zadovoljstvo preseljenjem u nove prostore, zahvalila zajednici i slušateljima na praćenju i prepoznatljivosti te najavila novosti u ljetnog programu radija.

Naime radio Medulin FM je 8. svibnja započeo s radom na novoj lokaciji, u novouređenim prostorima na medulinskoj placi, točnije u prizemlju Multimedijalnog centra – 3MC.  Zahvaljujući angažmanu cijele radio ekipe voditelja, tehničara i vanjskih suradnika selidba s početne pulske lokacije protekla je po planu, veselo i radno. Danas Medulin FM slavi dan povratka kući, na placu, među naše ljude. Tromjesečno se čekanje uvelike isplatilo jer smo uselili u krasne nove prostore, s novom opremom i modernim uređenjem i dobili uvelike bolje uvjete rada. 

Radio-izlog Medulin FM-a ciljano je smješten upravo na placi kako bismo bili bliži sumještanima, pratili događanja i bili dio zajednice. U uređivanje prostora studija i redakcije veličine 20 m2 Općina Medulin uložila je oko 100.000 kuna u zamjenu stolarije, elektroinstalacijske, zvučno-izolacijske, knauferske i ličilačke radove te postavljanje laminata. Medulinska rivijera d.o.o. uložila je dodatnih 350.000 kuna u radio i računalnoj opremi, namještaju i vidljivosti u obliku obljepljivanja radio izloga, službenog vozila i ostalih promo materijala.

Zahvaljujući novoj opremi sredinom svibnja započela je realizacija radio emisija s direktnim javljanjem slušatelja u eter putem telefonskog poziva, poput subotnje radio butige „Ki čapa čapa“, ali i drugih telefonskih javljanja s terena u ulozi direktnog izvještavanja i prenošenja atmosfere događanja. Uvedena je i tjedna emisija „Drito s place“ o radu i aktivnostima Općine Medulin.

Na oduševljenje naših udaljenijih slušatelja, izvan područja južne Istre, odmah po preseljenju uvedena je mogućnost slušanja radija preko live streaming-a direktno sa stranice www.medulinfm.com. Mnogi nas tako slušaju na poslu i u slobodnom vremenu, a interakcija upravo tih slušatelja preko društvenih mreža je odlična. Kroz naš program svakodnevno informiramo zajednicu i šire slušateljstvo o aktualnostima s područja južne Istre ne samo u eteru, već i na web stranici te na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) Medulin FM-a. Uz informiranje, misija Medulin FM-a jest educiranje zajednice i stvaranje dodatne vrijednosti zajedništva realizacijom brojnih tematskih gostovanja o kulturi, narječju, zavičaju, vjeri, mladima, civilnom društvu, gospodarstvu, poljoprivredi, ribarstvu, zdravlju, nacionalnim manjinama i drugim temama.

Medulin je najjača turistička općina u Istri i Hrvatskoj, pa je logično da i radio program bude prilagođen potrebama domaćih i stranih gostiju naše rivijere. Tako od sutra, 15. lipnja pa sve do 15. rujna na Medulin FM-u uvodimo ljetnu shemu programa: radimo duže, od 6.30 do 21.00 sat i uvodimo „Turistički navigator“ - dnevni prilog informacija o svim događanjima, koncertima, izložbama  i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama u južnoj Istri. „Turistički navigator“ emitirati će se svaki dan u 14.30, 16.30 i 18.30 sati, na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Te će turističke informacije biti od koristi i domaćem slušateljstvu kao prijedlog kamo, što i kada posjetiti  i pritom se dobro se zabaviti. I tijekom ljetnih mjeseci zadržati će se jutarnje emisije u 10.15 sati:  radnim danom „Tema dana“, subotom „Mozaik“ emisija te „Duhovne misli“ nedjeljom. Popodnevne emisije „Drito s place“ četvrtkom i  subotnja radio butiga „Ki čapa čapa“  emitirati će se u 13.15 sati. A svakim danom u večernjoj emisiji „Ljetni val“ u 20.15 sati donosimo raznovrsne sadržaje i vruće ljetne teme. (Photo by Mario Rosanda, Medulinska rivijera)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa