Pulski Uniline 100 posto popunio charter letove za Rusiju

0
Sa Svjetskog prvenstva u Poljskoj 2012. godine (foto: Nenad Čakić)
Sa Svjetskog prvenstva u Poljskoj 2012. godine (foto: Nenad Čakić)

I pulska turistička agencija Uniline je, po riječima njezinog predsjednika Uprave Borisa Žgombe, 100 posto popunila charter letove za sve tri utakmice Hrvatske, u Kalinjingradu, Nižnjem Novgorodu i Rostovu, piše 24sata.

- Dobro je što u tim gradovima postoj zračne luke, što olakšava postavljanje chartera, koji su za ovakve situacije iako ne jednostavan, ali isplativ poslovni pothvat. Svi nam chateri polaze iz Zagreba i jednodnevni su, što znači da se ljude odveze i poslije utakmice vrati doma, a to je i najjeftinija i najpraktičnija varijanta za mnoge navijače - kaže Žgomba.

Dodaje da na svakom charteru imaju 150 do 160 putnika, kao i da se cijena kretala od oko pet do sedam tisuća kuna, ovisno o udaljenosti od Hrvatske do ruskih gradova u koji se leti.

Za razliku od velikog zanimanja za charter letove, za najam automobila i kombija putem rent a car Europcara, za što Uniline ima franšizu u Hrvatskoj, nisu zabilježili neko značajnije zanimanje, možda tek desetak vozila, što je, kaže Žgomba, znatno manje nego je bilo za primjerice Svjetsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, kada nisu mogli zadovoljiti potražnju.

To, po ocjeni Žgombe, ima veze s udaljenošću Rusije i time što ta zemlja nije toliko pokrivena osiguranjem za vozila kao neke druge europske, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa