Miletić u prepisci s građanima: Treba nazvati Herculaneu

0

Građani Pule i gradonačelnik Boris Miletić razvili su ovih dana na društvenim mrežama prepisku o odvozu smeća i drugim komunalnim temama.

"Poštovanje g. Miletiću, sezona nije ni počela,a Grad je u teškom smradu. Vodim dijete (i jučer i danas) na Ferijalni - smrdi kanalizacija, odemo na Valovine - smrdi opet plus katastrofa što ljudi i more ostave na plaži. odustajemo, dođemo kući i opet smrad. U prilogu slika iz Mažuranićeve,ovaj prirodni otpad je tu tjednima. Pa što mi zapravo dobivamo plaćanjem Herculee?", napisala je jedna Puljanka. Uslijedio je Miletićev odgovor:

"Poštovana, u fazi smo uvođenja novog sustava odvođenje glomaznog otpada koji iziskuje veliku promjenu u načinu prikupljanja i obrađivanja otpada kakav je već na snazi u većini europskih zemalja, a kojemu je glavna zadaća reciklirati što veći postotak reciklažnog otpada. Vjerujem da će građani kroz dodatnu edukaciju stvoriti pozitivne navike koje će im ubuduće osigurati i plaćanje manjih računa. Za ovakve slučajeve je potrebno nazvati Herculaneu na broj telefona 500-032."

"Mene zanima tko ovu šumu ispred zgrade treba urediti?", napisala je druga Puljanka.

"Poštovana, molim Vas da prilikom objave napišete i točnu lokaciju kako bi nadležne službe mogle provjeriti dali se radi o vlasništvu Grada Pule ili je riječ o privatnim vlasniku ili vlasnicima okućnice zgrade.", odvratio je Miletić.

"Gosp. Boris Miletić, nisam sigurna pod koju ulicu spada, to je križanje Kranjčevićeve i Nazorove, pola zgrade je pod Marulićevu, pola mislim da je pod Nazorovu, jer je meni ured odmah s te strane gdje je to zaraslo, a mi spadamo pod Marulićevu. Dvije zgrade su spojene.", odgovorila mu je Puljanka.

"Ovo je šaht na Monte Zaru,prema disco uljanik,čišćenja nikad a ni tada. Svaki dan se vozim po ipsilonu i gledam travurinu ili pšenicu kako raste iz šahtova svakih 50 m. Potop bude,nezna se zašto! Ali u gradu je strašno kad je malo kiše, srećom da imamo more,pa bude ono krivo...", požalio se drugi Puljanin. (Foto: Facebook)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa