Dođite na prvi Info dan projekta Arheološkog parka Vižula

0

Općina Medulin poziva sve mještane, turističke agencije, turističke vodiče, iznajmljivače smještanih kapaciteta, udruge u kulturi te sve zainteresirane na prvi Info dan projekta Arheološki park Vižula koji će se održati 8. lipnja. Program započinje u 16 sati prezentacijom projekta u Multimedijalnom centru Općine Medulin (3mc), Centar 58/prizemlje, Medulin. Nakon prezentacije predviđen je kratak obilazak poluotoka Vižula.

PROGRAM:

16:00 – Prezentacija projekta Arheološki park Vižula
17:30 – zakuska
18:30 * – obilazak poluotoka Vižula
* organizirani prijevoz od 3mc-a do poluotoka Vižula
19:30 * – osvježenje za kraj druženja na Vižuli
* organizirani prijevoz od poluotoka Vižula do 3mc-a

Projekt Arheološki park Vižula odnosi se na integrirano ulaganje u uređenje poluotoka Vižule kao arheološkog parka za posjetitelje, u razvoj turističkih sadržaja, infrastrukture i sustava upravljanja i promocije temeljenih na kulturnoj baštini.

Ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. Projekt je službeno započeo 1. rujna 2017. godine, a provedbene aktivnosti projekta trajat će 24 mjeseca, odnosno do 1.9.2019. godine.

Osnovni cilj projekta Arheološki park Vižula je kroz tematski povezana ulaganja temeljenih na obnovi i valorizaciji kulturne baštine – arheološkog nalazišta iz doba antike, doprinijeti održivom društveno – gospodarskom razvoju Općine Medulin kao prepoznatljivog odredišta kulturnog i povijesnog turizma. Projektom je obuhvaćeno ulaganje u sljedeće grupe aktivnosti koje zajedno čine koherentni i integrirani program:

Zaštita, obnova, revitalizacija i interpretacija kopnenih i podvodnih arheoloških nalazišta
Uređenje i opremanje šetnice za posjetitelje Vižule
Razvoj kulturnih i turističkih sadržaja za posjetitelje utemeljenih na kulturnoj baštini
Edukacija o održivom upravljanju i prezentaciji kulturne baštine
Brendiranje, marketing i promocija Arheološkog parka Vižule i destinacije

Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa