Uz Gastroposao lakše do kvalitetne radne snage i željenog radnog mjesta

0
Ester Jurinović i Boris Miletić
Ester Jurinović i Boris Miletić

U pulskoj Komunalnoj palači 30. svibnja predstavljena je poticajna mjera subvencioniranja poduzetnika s područja grada Pule u pronalaženju kvalitetne radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Grad Pula će u suradnji s portalom Gastroposao.eu, odnosno putem tog portala, u najvećoj mjeri subvencionirati ugostiteljske i turističke objekte u sektoru malog i srednjeg poduzetništva s područja grada Pule kako bi se brzo i jednostavno "našle" ponuda i potražnja za kvalitetnom radnom snagom u turizmu.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić poručio kako je ovo jedan jednostavan način, koji je ujedno i prvi takav oblik povezivanja poduzetnika i nezaposlenih radnika u Hrvatskoj,  putem kojega poslodavci mogu pronaći traženu radnu snagu. „Ključ uspjeha u turizmu je čovjek, a Istra se jasno opredijelila za kvalitetni turizam te nam je želja i cilj napraviti sljedeći iskorak i postati  odredište s 4+ zvjezdice.  Kako bi to postigli potrebna nam je kvalitetna radna snaga posebno u uvjetima velikog rasta broja noćenja odnosno dolazaka turista iz cijeloga svijeta te značajne poduzetničke aktivnosti.“ – kazao je gradonačelnik Miletić.

Voditelj projekta Gastroposao.eu Zoran Šimunić predstavio je ukratko projekt kojemu je prije svega zadatak pospješiti zapošljavanje i pomoći u rješavanju nezaposlenosti u Hrvatskoj. „Projekt smo prilagodili modernim tehnologijama i popularnim društvenim mrežama uz pomoć kojih dodatno populariziramo portal.“ – kazao je Šimunić.

Tajnica Udruženja obrtnika Ester Jurinović poručila je kako joj je drago što je Grad Pula  prepoznao potrebu ugostitelja i nezaposlenih radnika za zapošljavanjem radnika te što se aktivno uključio u rješavanje njihovih problema na ovaj direktan način.  

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika OK IŽ Dušan Černjul kazao je kako Ceh ugostitelja u potpunosti pozdravlja ovu vrijednu inicijativu koja je trenutno i više nego potrebna. Gastroposao.eu, strukovni je portal u Horeca sektoru i jedini portal u Hrvatskoj koji je specijaliziran za pronalaženje poslova u ugostiteljstvu. Projekt je zamišljen na način da Gastroposao.eu daje logističku pomoć, kod objave natječaja na samom portalu te kroz društvene mreže, kao i da proaktivno adresira potrebu za radnom snagom pojedinog objekta na cijelom teritoriju Hrvatske. Na natječaje se mogu prijaviti svi zainteresirani s područja Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa