Serijski heroj iz Kaštelira: Razoružavao pijance, dijete spasio od utapanja

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Nisam ni o čemu drugome razmišljao nego da dođem tamo i pratim situaciju kako se ne bi dogodilo nešto neželjeno - kaže policajac Milan Vezmar (29) iz malog mjesta Kaštelir pokraj Poreča, piše Jutarnji.

Ovaj policajac više je puta spašavao živote ljudi izvan svoje službe, odnosno u slobodno vrijeme. Jedan mu je prijatelj ove jeseni javio da jedan lokalac u pijanom stanju nije baš pri sebi te da bi možda čitava situacija mogla završiti kobno jer prijeti kalašnjikovom. Naime, tog je dana Josip D. (37) iz susjednog mjesta s kalašnjikovom u automobilu došao ispred lokalnog kafića u Kašteliru u kojem je bilo nekoliko gosti i konobarica te prijetio. Policajac ga je svladao, a potom su mu u pomoć došli kolege iz Poreča koji su nasilnika priveli. Nekoliko mjeseci prije toga spasio je malenu djevojčicu od utapanja na bazenu hotela Diamant u Poreču. Djevojčica je imala je oko osam godina, poskliznula se i upala u vodu. Da nije bilo Milana, vjerojatno bi cijela situacija završila kobno. Hrabri policajac kaže da u tom času ni o čemu ne razmišljaš, nego te vodi adrenalin i želja da pomogneš.

- U tom trenutku stvarno nisam razmišljao ni o čemu, iako mi nije bilo svejedno. Ali valjda te taj adrenalin zbog opasnosti sprječava da razmišljaš o lošem ishodu čitave situacije. Tek poslije sam vrtio film u glavi i shvatio što se sve loše moglo dogoditi ali srećom nije, javlja Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa