Poduzetni Buzećan osmislio letak za turiste s pokvarenim autom

0

Poduzetni Buzećan Robert Marušić osmislio je turistički letak pod nazivom Road Help Tourist service Buzet koji turistima koji imaju problema s autom ili nekom drugom hitnoćom daje potrebne informacije o pomoći u svako doba dana.

"Inspiraciju sam dobio iz rada s vlastitim smještajnim jedinicama tijekom prošle turističke sezone. Primijetio sam da su naši buzetski gosti, turisti imali probušene gume na biciklima, neispravne ključeve za otvaranje svojih automobila, razbijene ispušne lonce, neki su imali glavobolje i probleme sa zdravljem a neki su jednostavno do Buzeta na noćenje stigli sa praznim rezervoarima a neki čak pogrešno gorivo točili u rezervoare svojih rent a car vozila. Svi su oni bili na godišnjem odmoru. I za njih je to bila noćna mora.", rekao nam je Marušić.

"Kako bi godišnji odmor turista koji dolaze u našu zonu tartufa, na Buzeštinu učinio komotnijim, ugodnijim i ležernijim da odnesu lijepe dojmove kada odlaze svojim kućama, izradio sam letak na engleskom jeziku kojega svi razumiju na kojem se nalaze napisani i označeni servisi koji mogu zatrebati dok je gost kod nas u našoj zoni i koje može nazvati ako je potreba. Svi navedeni mehaničari su mi potpisali Izjavu o prihvaćanju da ih se može nazivati i izvan radnog vremena, na letku je njihova adresa, GPS lokacija i mobitel sa predbrojem 00385. Na letak sam postavio i dvije ljekarne u Buzetu i Lupoglavu sa radnim vremenom i telefonima.", ispričao nam je Marušić. Na letku je posebno istaknuo brojeve Policije, Vatrogasaca i Hitne pomoći, a tu su osim univerzalnog broja i direktni buzetski telefonski brojevi gdje se javljaju dežurne osobe.

"Buzet ima dvije benzinske stanice koje ne rade nakon ponoći, pa sam na istok, zapad i jug od Buzeta, predstavio najbliže koje rade 24 sata dnevno.Tu su i nacionalni brojevi službe 112 i 1987 Hrvatskog Auto Kluba pomoći na cesti. Na poleđini letka, nalazi se grafika Buzeta i karta centra grada sa lokacijama predstavljenih servisa za pomoć radi lakše orijentacije i snalaženja u vožnji. Gotovo sam siguran da ovakav operativno servisni turistički letak, „flyer projekt“ nema ni Dubrovnik, ni Poreč, ni Rovinj ni Pula. Buzet i naša zona tartufa sada ima.", kazao je.

Na adrese svih buzetskih hotela, motela, pansiona, kuća za odmor i villa za odmor biti će poslani primjerci letka sa preporukom da gostu prilikom predaje ključeva sobe ili kuće daju i letak kako bi ukoliko mu zatreba mogao koristiti informacije iz njega.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa