Ako se želite voziti u podmornici, evo prilike!

0

aMORE - festival moru ovoga tjedna male Porečane i sve zaljubljenike u more vodi na čak dva besplatna putovanja, i to - podmornicama! S Trga slobode prva podmornica isplovljava 29. svibnja ravno u 2048. godinu, dok će stotinjak malih putnika s pratnjom turističkom podmornicom u petak istražiti podmorje oko Poreča.

Prvi ukrcaj zakazan je na Trgu slobode u 10 sati, a putnici u podmornicu mogu ući sve do 15 sati. WWF-ova podmornica istovremeno prima pet putnika, a upoznat će ih s podmorjem danas, ali i za trideset godina kad bi u moru moglo biti čak 40% manje ribe ako nastavimo s neodrživim ribolovnim praksama. Posjetitelji će dobiti i posebnu održivu kuharicu s receptima priznatih europskih chefova uz koju svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju pretjeranog izlova ribe.

U petak aMORE seli na more, s podvodnom panoramom u turističkoj podmornici “The Yellow Submarine”, i to od 16 do 18 sati. Podmornica isplovljava iz Luke Poreč i prima 108 posjetitelja. Vožnja turističkom podmornicom besplatna je, kao i sve aMORE aktivnosti, dolazak je samo potrebno potvrditi na mail amorefestivalporec@gmail.com. Nakon izleta, u subotu je na programu eko akcija čišćenja podmorja tijekom koje će se u Lanterni održavati kreativna radionica za djecu od 1. do 4. razreda u suradnji s Ronilačkim centrom Zeus Faber. Na radionici može sudjelovati 20 učenika, a prijave se primaju na istu mail adresu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa