U Kanfanaru najavljen program Dvigrad festivala

0

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u općinskoj vijećnici Općine Kanfanar najavljen je program 16. po redu Dvigrad festivala – međunarodnog festivala rane glazbe. 

Program ovogodišnjeg festivala, koji već dugi niz godina na pozornicu srednjovjekovnog Dvigrada i brojne druge lokacije dovodi eminentne glazbenike i glazbene skupine specijalizirane za područje rane glazbe, predstavili su načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman, ravnatelj Dvigrad festivala Alojzije Prosoli te voditeljica marketinga Dvigrad festivala Nada Prosoli, koji su najavili devet koncerata, od kojih će se prvi održati u subotu 9. lipnja. 

Otvaranje festivala ove će se godine upriličiti na posebno svečani način; nakon službenog otvaranja u 17:30 sati i izvedbe programa „Veliča duša moja gospodina“ u župnoj crkvi svetoga Silvestra u Kanfanaru, program otvaranja u 18:30 sati seli među zidine Dvigrada, čijim će ulicama krenuti križni put praćen umjetničko-glazbenim izvedbama, a posljednji će dio programa biti sveta misa „po starinski“ – uz gregorijansko, glagoljaško i crkveno staroslavensko pjevanje. 

Koncerti program Dvigrad festivala potom će se nastaviti 15. lipnja kada će u Dvigradu nastupiti talijanski ansambl Anonima Frottolisti, a 22. i 23. lipnja Dvigrad i Kanfanar ugostit će švicarsko-talijanski ansambl Lucidarium. Osim u Općini Kanfanar, koncerti Dvigrad festivala održat će se i u Puli te u Sv. Petru u Šumi, a posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja održat će se 5. srpnja u župnoj crkvi sv. Silvestra u Kanfanaru. 

Svi su programi Dvigrad festivala besplatni, a više informacija o koncertima može se pronaći na internet stranicama Općine Kanfanar

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa