Mali Pazinjani posjetili Plomin: Tko je izgradio tako mali grad?

0
Mali Pazinjani u Plominu
Mali Pazinjani u Plominu

Djeca iz pazinskog Dječjeg vrtića Olga Ban-skupina Zujalice u pratnji roditelja i svojih teta Mirjane i Marije posjetila su 26. svibnja Plomin. Skupinu od 24 mališana u dobi od tri do šest godina kroz stari grad i njegove zanimljivosti provela je Ariana Brnetić, direktorica TZ Kršana.

Maleni posjetitelji zavirili su u crkvicu Sv. Jurja, stare barokne i renesansne građevine, sa zanimanjem promatrali gradske zidine i gradska vrata. No, mnogi od njih po prvi puta su vidjeli i neobičan cvijet koji kao da raste iz kamena – plominski zvončić. Zaključili su da ga u Pazinu nisu nikad vidjeli,a kada je trebalo nacrtati ono čime su najviše bili zadivljeni – velika većina njih nacrtala je upravo zvončić.

Crteže su najprije fotografirali za uspomenu, a zatim ih poklonili Turističkoj zajednici.

Napomenimo da su imali i bezbroj zanimljivih pitanja - živi li unutar zidina zmaj, na primjer, tko je izgradio tako mali grad i slično. Divili su se pogledu na Kvarnerski zaljev, a bilo je i pitanja o tome kako nastaje struja u obližnjoj termoelektrani. Subotnje ugodno druženje završilo je malom zakuskom i pjesmom, a obećali su da će se vratiti ponovno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa