Pali kod tunela Učka: Našli 15 kg 'trave' u dva luksuzna auta

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Suradnja policijskih službenika Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske i Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske te Službe za sigurnost cestovnog prometa i Policijske postaje Opatija, rezultirala je zapljenom velike količine marihuane, piše 24sata.

Droga je pronađena u dvama osobnim vozilima visoke klase, stranih registracijskih oznaka, koja su zaustavljena 24. svibnja na širem području Opatije, odnosno u blizini tunela Učka. Prilikom pregleda vozila policija je koristila policijskog psa za detekciju droga, Luringa koji je pri tom pozitivno reagirao, nakon čega su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene pretrage vozila u kojima je pronađeno i oduzeto sveukupno 55 paketa s drogom marihuanom, ukupne težine 15,587 kilograma.

U spomenutim vozilima zatečena su trojica državljana Crne Gore u dobi od 28, 21 i 59 godina života i 66-godišnja državljanka Kanade. Zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga privedeni su na kriminalističko istraživanje u opatijsku policiju postaju gdje je tijekom istrage utvrđeno kako je zaplijenjena droga bila namijenjena ilegalnoj prodaji na području Republike Hrvatske.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, državljani Crne Gore i državljanka Kanade su po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa