Demografske mjere

Umag za svako novorođenče daje do 13.500 kuna

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Dok država kasni s mjerama pronatalitetne politike, čak 67 gradova povećalo je naknade za djecu. Vukovar za 120 obitelji s troje i više djece sufinancira i troškove stanovanja. Baby boom može početi... Split za rođenje trećeg djeteta daje 55.000, a Vis 146.000 kn, piše 24sata.

Demografski problem i pad nataliteta detektirao je i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Svako novorođenče na području Grada Umaga dobiva potporu u iznosu od 1500 kuna, neovisno o materijalnom statusu. No ako je riječ o djeci čiji su roditelji nezaposleni ili imaju ozbiljnih socijalnih problema, tad se dijete prati s dodatnih 500 do 1000 kuna mjesečno kroz jednokratne pomoći do njegove prve godine.

- Te naknade mogu iznositi od 1500 do 13.500 kuna. Grad Umag u cijelosti podmiruje ukupan trošak pohađanja vrtića za svu djecu, ali i besplatno obrazovanje za sve učenike, i to je jedan od većih motiva dolaska i ostanka u Umagu. Uz besplatne udžbenike za sve učenike, produljeni boravak, prijevoz i stipendije za studente, koje se kreću od 500 do 1600 kuna, osigurali smo i socijalne potpore za djecu slabijeg imovinskog stanja - rekao je gradonačelnik Umaga Bassanese za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa