Porečka Bura novim 'uraganom' cilja i na Njemačku

0
Alessandro Zecchinati, Veronika Beckers i Claudio Rossi, vlasnici porečke pivovare Bura Brew (foto: Poslovni dnevnik)
Alessandro Zecchinati, Veronika Beckers i Claudio Rossi, vlasnici porečke pivovare Bura Brew (foto: Poslovni dnevnik)

Porečka craft pivovara Bura Brew izbacila je na tržište tri nova proizvoda: IBA - Istrian Belgian Ale TrippiN'Tripel i Hurricane IPA, donosi Poslovni.

"Kao pravi ljubitelji piva odlučili smo proširiti svoju ponudu iz više razloga, a glavni je što volimo istraživati nove recepte pa kupcima želimo omogućiti više izbora. Tako da smo osim piva Optimist Golding Ale, Redsand Amber Ale i Tornado IPA-Istrian Pale Ale odlučili napraviti još dva piva u belgijskom stilu, koji jako volimo", objašnjava Veronika Beckers, osnivačica i voditeljica administracija i financija u Bura Brewu.

Nova piva iz ove craft pivovare mogu se pronaći na oko 120 mjesta po Hrvatskoj, u 15-ak lokala u Italiji i isto toliko u Švicarskoj i Austriji. Beckers se pohvalila kako su sve brojniji kafići koji traže njihovo pivo u bačvama za točenje.

"Tržište koje nas zanima i na kojem već imamo dosta kontakata je Njemačka. No, želimo se usredotočiti najviše na svoje glavno tržište, Istru. U dvije godine postali smo jedna od porečkih atrakcija.Lani nas je posjetilo oko 1500 turista iz cijele Hrvatske i Europe, upoznali su nas, kušali i kupili pivo, napravili turu po pivovari", kaže Beckers. Kako tvrdi, belgijski stil novih piva poznat je po kvascima, dugoj refermentaciji i po ječmenom sladu i hmelju. Uz IBA - Istrian Belgian Ale i belgian tripel koji se zove Trippin'Tripel, napravili su još osebujniju IPA-u u odnosu na Tornado.

"Za razliku od Tornado IPA - Istrian Pale Alea koji obiluje hmeljem i značajnim udjelom slada, kod Hurricane IPA-e prevladava značajnija i veća količina hmelja iz kojeg proizlaze note zelenila i tropskoga voća pa se postiže uragan okusa, s produljenom i odlučnom završnom gorčinom", opisuje osnivačica pivovare.

Recepte su ponovno planirali vrlo pažljivo. Iako su prvi rezultati kuhanja bili zadovoljavajući, malo su izmijenili parametre kod sljedećih kuhanja da bi postigli željeno. "Tržište je jako dobro reagiralo. Ljudi cijene naša piva i stil. Nisu pasterizirana i filtrirana. Osim toga, refermentirana su u boci. Zbog toga se stvaraju prirodni sedimenti kvasca na dnu boce. Kupci jako cijene tu posebnost jer smatraju da je element koji potvrđuje da je riječ o zdravom proizvodu", zaključuje Veronika Beckers, piše Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa