Zaljubljena Dalija Orešković išla 'uhoditi' supruga u Umag

0
Foto: Express
Foto: Express

Ona je bivša dužnosnica, žena zbog koje danas svi znaju da postoji Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ona je stala na žulj predsjednici, premijerima, ministrima, gradonačelnicima, načelnicima..., ona je sasvim obična žena, pravnica, majka, supruga, kći, ona je Dalija Orešković.
Tko je uistinu Dalija Orešković, tko ju je kako i zašto smijenio uskoro ćete moći pročitati u novom djelu naklade Jesenski i Turk koje sažima novinarske uratke o njezinoj smjeni, javlja Express.

 Danas je sretno udana i majka blizanki, a kako je upoznala supruga Frana Leticu ispričala je u intervjuu za Express.

"Upoznala sam ga radeći s njim u istom odvjetničkom uredu. Radi se o odvjetničkom društvu Gorana Mikuličića, u kojem sam ja u to vrijeme već imala satus odvjetnika, a Frane Letica, s obzirom na to da je pet godina mlađi, bio je odvjetnički vježbenik. Nije to bila ljubav na prvi pogled", rekla je. Bila je to ljubav na pogled dug tri godine. Naime, toliko dugo su sjedili jedno nasuprot drugom. Što je vrijeme više prolazilo, privlačnost je rasla. Kako su postali jako dobri prijatelji, morala je slušati i o njegovoj tadašnjoj djevojci, a toliko je bila odana kao prijateljica da mu je čak za jedan vikend posudila i automobil da posjeti svoju tadašnju ljubav. Kaže da je sama bila kriva što je Frane našao djevojku. Evo kako se to odigralo:


"Vrlo brzo nakon što je počeo raditi, moji tadašnji šefovi su me upozorili da pazim što radim jer je Frane dobar i drag dečko i da ga ne povrijedim, da se ne poigram s njim (zaključili su to jer je Dalija u to vrijeme bila opaka 'partijanerica', op. a.). Jako sam pazila da mu ne pošaljem krive signale, a u međuvremenu, promatrajući njegove kvalitete, malo-pomalo sam shvatila da sam se zaljubila. U nekom trenu mislim da me Frane pokušao poljubiti u uredu, no ja sam ga odgurnula i rekla da što mu pada na pamet, zar ne vidi da imam puno posla. O bože! Nakon toga otišao je na godišnji odmor i našao drugu."


"Jedno ljeto, jedan petak, kad je Frane ponovno otišao na more tražeći svoju staru ili možda novu ljubav, poslije posla sjela sam u svoj mali auto i otišla za njim."


I?

"I ništa. Plan mi je bio da budem na diskretnoj udaljenosti."

Išli ste ga uhoditi?

"Da, to tako kaže i Frane. Nije mi baš plan bio provjeravati što Frane radi, niti ga uopće sresti. Kad sam sjela u auto, impulsno sam otišla tamo kud me vuklo srce. No tek što sam se parkirala, nisam stigla ni kofer izvaditi, naletjela sam na Franu i cijelo njegovo društvo. I odmah je krenulo: 'Sad ideš s nama!' Ne brinite, ni toga vikenda se ništa nije dogodilo, čak ni pusa za laku noć. No nakon ljeta, Frane mi se jednog dana iznenada pojavio na vratima stana i – ostatak je povijest.
"

Super, nego, što ste zaboga radili tog vikenda kad vam je propalo uhođenje, pitali smo Daliju:

"Dakle, da pojasnim, mjesto radnje je bio Umag za vrijeme održavanja teniskih turnira. Prije nego što sam se stigla javiti prijateljicama da sam sretno stigla, već sam sjedila u publici. Sjećam se da su me prijateljice panično zvale i slale mi poruke: 'Dalija! Na TV-u si?! Frane sjedi kraj tebe, što se događa?' Rekoh: 'Ne pitaj!' Eto što sam radila...", priča za knjigu Dalija, donosi Express.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa