Usnulom bubnjaru KUD Idijota u Kninu nagurali sir u džepove

0
Jug Ramljak (foto: Večernji list)
Jug Ramljak (foto: Večernji list)

Autobusna sjedala, stare vešmašine, automobilske registracije po zidovima, a na stropovima stotine plakata koncerata koji su se održali ovdje, čak i biljarski stol. TBF, Hladno pivo, KUD Idijoti, Elemental... Na ovom mjestu u Kninu, u klubu A3, vjerojatno je najluđe na cesti D1 od Karlovca do Splita. Najzabavnije. Harmonika se ovdje neće čuti. Samo saksofoni, bubnjevi, blues-gitare, trube..., piše Večernji list.

– Idemo gore, ispod oraha, tamo je mir – veli Jug Ramljak (48). Na klupi ispod oraha mir remeti susjed koji deset metara dalje flaksericom kosi travnjak. Treba i to netko učiniti, neće se trava sama skratiti. – Susjed, sad sam ja brzo gotov, evo još ovaj dio uz ogradu – dobaci tip s kosilicom. A Jug tu u voćnjaku govori: – Dolje u kafiću, u svega 44 kvadrata sviralo je u istom trenutku 45 ljudi! Cijeli puhački orkestar KUD-a Hrtić iz Vodica nagurao se unutra. I odradio koncert. Pa gdje to ima? Htjeli smo se prijaviti za Guinnessov rekord za najveći bend u najmanjem lokalu, ali zakasnili smo... – kaže Jug. U gradu za njega kažu da je stari punker, dobri duh grada, da je njegov mali kafić centar urbane zabave.

– 400 bendova, i to sa svih kontinenata, sviralo je kod mene. Jedino još iz Afrike nisu bili. Ali doći će i oni. Sjedilo je ovdje na ovoj klupi, za ovim stolom tisuće ljudi. Pjevačica iz Tokija bila je tu gdje mi sad sjedimo dva puta. Ma tko sve nije. Ti si, eto, zadnji u nizu – govori Jug pa okreće na anegdote koje su se događale nakon nastupa:

– Stipe, trubač Hladnog piva, pozvao je negdje u noći još jednu rundu Jägermeistera pa smo rekli: ‘Može, ali moraš oprati čaše’. I prao je... Bubnjaru KUD Idijota, koji je malo zaspao nakon nastupa, u džepove traperica iz štosa su nagurali sira iz mješine. Kad se probudio pa gurnuo ruku u džep hlača, oblizao je prste. Smijali smo se satima. Dečki iz KUD Idijota, nakon što su otišli s nastupa, vratili su nam za taj štos. Zvao me vlasnik apartmana kod kojeg su odsjeli pa rekao: ‘Ukrali su mi televizor’ – govori Jug. Da ga nisu bacili kroz prozor kao Stonesi 1976. iz soba hotela današnjeg Westina? – Ma ne... Sakrili su TV u ormar. Tamo nismo tražili. A Mrle iz Leta 3 jednog je nagovorio da pred zoru jede žlicom ulje koje je ostalo od inćuna – govori on, donosi Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa