Rovinjske mažoretkinje ostvarile povijesni uspjeh na državnom prvenstvu

0
Rovinjske mažoretkinje
Rovinjske mažoretkinje

Od 11. do 13. svibnja grad Rovinj ugostio je mažoretkinje iz cijele Hrvatske na Državnom prvenstvu mažoretkinja. Pokrovitelj Državnog prvenstva mažoretkinja je bio Grad Rovinj, a organizatori Mažoret savez Hrvatske i Rovinjske mažoretkinje. Prvenstvo se održalo pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Preko 850 djevojaka i djevojčica u dobi od 7 do 25 godina natjecalo se u tri dobne kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke) i borilo se za titulu državnih prvakinja. 

Na Trgu maršala Tita svoje vještine u spoju plesa i sporta pokazalo je 45 sastava iz petnaest gradova Hrvatske (Barban, Čabar, Dubrava, Gospić, Ilok, Kanfanar, Krašić, Nedelišće, Nuštar, Ogulin, Pula, Rovinj, Samobor, Vrbovec i Vukovar). Rovinjske mažoretkinje dokazale su još jednom da je njihovo mjesto u samome vrhu mažoret plesa. 

U kategoriji formacija kadetkinje su osvojile odlično 7. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Seniorski sastav rovinjskih mažoretkinja je u kategoriji formacija štap osvojio svoju prvu brončanu medalju u veoma jakoj konkurenciji, te u kategoriji formacija pompon također 3.mjesto što čini najbolji plasman seniorskog sastava u povijesti tima. U nenatjecateljskom dijelu prvenstva, predstavile su se i najmlađe članice udruge - dječji sastav te su svojom koreografijom dale do znanja da rovinjske mažoretkinje imaju svijetlu budućnost.

Djevojke su za natjecanje pripremale trenerica Besort Sulja, te voditeljica i trenerica Martina Tonelli. Udruga rovinjskih mažoretkinja se posebno zahvaljuje gradu Rovinju, turističkoj zajednici grada Rovinja, Komunalnom servisu, Valbruni sport, Valalti, Rovinj FM-u, upravi udruge, roditeljima i navijačima na podršci te svima ostalima koji su pridonijeli uspješnoj organizaciji ovoga prvenstva te aktivnostima udruge. Za rovinjske mažoretkinje nema odmora, naime već ovog vikenda kreću na turneju u Francusku gdje će se svojim atraktivnim nastupima predstaviti inozemnoj publici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa