općina raša

Predstavljen prijedlog Urbanističkog plana Kršćina

0

Izgradnju novih smještajnih kapaciteta uz očuvanje okoliša i lokalnih vrijednosti krajobraza omogućit će Urbanistički plan uređenja Turističkog punkta Kršćin, čiji je prijedlog jučer javno izložen u vijećnici Općine Raša. 

Ova turistička zona pokraj naselja Crni i Drenje prostire se na dva hektara, s maksimalnim kapacitetom od 150 ležajeva, objasnio je izrađivač plana, prof. Jesenko Horvat sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta. 

Izradu UPU-a Kršćin propisuje općinski Prostorni plan uređenja, a riječ  je o izdvojenom građevinskom području izvan naselja, s predviđenom jednom funkcionalnom i poslovnom cjelinom ugostiteljskog sadržaja – turističkim naseljem s hotelom i vilama.

Na četvrtini površine planira se izgradnja hotela kapaciteta do 132 ležaja s mogućim programom restoranskih sadržaja, barova, wellness programom te garažom i servisnim prostorima. U obuhvatu površine 0,30 ha planira se pak izgradnja tri vile, ukupnog kapaciteta do 18 ležajeva.

Također, predviđena je mogućnost realizacije otvorenih bazena s kupališnim sadržajima i pratećom izgradnjom, te sportskih terena bez gradnje i dječjih igrališta. Krajobrazno uređena površina zauzima 0,5 hektara. 

Javna rasprava o prijedlogu UPU Kršćin održava se do 22. svibnja 2018. godine. Dotad se mogu podnijeti pisana mišljenja, prijedlozi i primjedbe na adresu Općine Raša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa