Istarske poduzetnice posjetile Hrvatski sabor

0
Istarske poduzetnice u Hrvatskom saboru
Istarske poduzetnice u Hrvatskom saboru

Nakon što je u ožujku uspješno održan okrugli stol na temu „Kako ojačati liderske vještine kod žena?“ u organizaciji Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije, uslijedio je daljnji nastavak aktivnosti u smjeru stvaranja konkretnih uvjeta koji trebaju pridonijeti snažnijoj aktivaciji žena u gospodarstvu i politici.

Tako je protekloga petka u organizaciji BPW-a, ogranka Pula, Međunarodne udruge poslovnih žena i poduzetnica na čijem je čelu predsjednica dr.sc. Alida Perkov, te uz koordinaciju i pomoć Kristine Bulešić, članice HNS-a Pule i Marije Puh, saborske zastupnice HNS-a organiziran posjet poslovnih žena Istre Hrvatskome saboru.

Prilikom posjete Saboru istarske su poduzetnice zastupnicima predstavile projekt internacionalizacije mikro i malih poduzetnica Istarske županije u europskim okvirima, kao primjer dobre prakse. Također, predstavljen je projekt osnaživanja poduzetnica BPW-a, „Lobbying for shopping“, te projekt predklasterizacije mikro i malih subjekata.

Nakon obilaska Hrvatskog sabora i održanoga sastanka kojem su prisustvovali zastupnice i zastupnici Marija Puh (HNS), Bernarda Topolko (HNS), Ljubica Lukačić (HDZ), Anton Kliman (HDZ), Giovani Sponza (IDS), Tulio Demetlika (IDS), te Furio Radin, potpredsjednik Sabora i zastupnik talijanske manjine, istarske su poduzetnice na čelu sa predsjednicom BPW-a dr. sc. Alidom Perkov predstavile konkretne smjernice i prijedloge saborskim zastupnicama i zastupnicima u svrhu osnaživanja uloge žena u poduzetništvu, između ostaloga pozvale su na kreiranje jedinstvene, koordinativne nacionalne platforme civilnih udruga koje zastupaju i promiču žensko poduzetništvo, ponovno uvođenje bespovratnih poticaja za poduzetnice sukladno strategiji razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj, te da se troškovi održavanja kućanstava i čuvanja djece poduzetnicama priznaju kao porezni trošak ili da se isti refundiraju kroz subvencije.

Na kraju posjete Hrvatskome saboru poduzetnice Istre pozvale su saborske zastupnice i zastupnike da podrže predstavljene prijedloge, te se pridruže međunarodnim forumima zajednice Poduzetnica Regije Podunavlja i Jadransko – Jonske regije i na taj način daju podršku međunarodnom djelovanju hrvatskih poduzetnica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa