Pogledajte po čemu je pulska Opća bolnica bolja od zagrebačke!

0
Obnovljena zgrada pulske bolnice
Obnovljena zgrada pulske bolnice

Nakon što je Imunološkom zavodu 2013. godine uskraćena proizvodna dozvola za proizvodnju krvnih derivata, nadležni su za sve krvne derivate našli jednakovrijednu alternativu osim za zmijski protuotrov (antiserum). Stanje je kritično, rekla je Marija Šumski iz Imunološkog zavoda u Zagrebu, piše 24sata.

Otkrila je kako su ove godine prodali zadnjih 500 doza seruma koji štiti od ugriza čak pet vrsta zmija otrovnica među kojima je i poskok. Rok trajanja spomenutim dozama istječe u studenom 2018. godine, a već sad nemaju novog proizvoda za tržište niti imaju u planu novu proizvodnju.

Zagrebačka Hitna pomoć u Heinzelovoj ulici tvrdi da oni nemaju serum protiv ugriza poskoka već da se obratimo zaraznoj bolnici “Fran Mihaljević” ili Zavodu “Andrija Štampar”. Međutim, ni tamo nemaju serum.

- Ne, nemamo serum protiv ugriza otrovnica. A što će nam? Pa u Zagrebu nema poskoka - rekli su nam u zagrebačkoj Hitnoj. A u Općoj bolnici u Puli posve druga priča.

- Seruma imamo u neograničenim količinama. Unesrećenima ubrizgamo i po nekoliko ampula, ovisno o težini kliničke slike - rekla je dežurna liječnica infektivnog odjela, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa