Vrhunski gastronomski doživljaj u Poreču

0

U porečkom restoranu Spinnaker 11. svibnja u 19:30 sati održat će se posebna humanitarna večera u okviru gastronomskog programa manifestacije Wine Nights pod nazivom Wine & Fine Dine @ Spinnaker.

Večeru priprema Rudolf Štefan, vodeći hrvatski chef iz šibenske Konobe Pelegrini sa svojim timom, nedavnim dobitnicima prestižne Michelinove zvjezdice. Za potpuni užitak, uz Konobu Pelegrini koja potpisuje večeru, pobrinut će se i Vinarija Kabola, jedina vinarija u Istri čiji se vinogradi obrađuju i održavaju prema ekološkim načelima. 

Chef Štefan, Pelegrini tim i Spinnaker tim zajedno će pripremiti gourmet večeru s autorskim jelima od pet slijedova uparenih s vinima Kabola. Humanitarnu večer obilježit će inovativne interpretacije tradicionalnih jela pa će se tako na jelovniku naći kamenice iz bočate vode i salata od gofa s verdurom, a nastavit će se jelima poput bečkog tartara, jajem u šorbulu, tingul šutom i janjetinom. Gosti će imati jedinstvenu priliku kušati i arhivska vina Kabola koja se ne nalaze u redovnoj ponudi, poput kupaže Supremo 2004 ili Malvazije Amfora 2006. Za slatki završetak večere poslužit će se desert od jagoda i bijele čokolade uparen s Kabolinim muškatom. 

Domaćin večere chef Štefan nekoliko je godina proglašen najboljim hrvatskim chefom što potvrđuje njegovu važnost i značaj na domaćoj gastronomskoj sceni. Dugogodišnji je član prestižne međunarodne udruge vrhunskih chefova Jeunes Restaurateurs (JRE) u sklopu koje je Konoba Pelegrini osvojila nagradu u kategoriji JRE SERVICE AWARD 2017. Tom se uvaženom nagradom odaje priznanje chefovima i njihovim timovima vođenim najvišim standardima uslužnosti u svom poslu. 

Osim snažnog naglaska na gastronomske užitke, ova večera je i humanitarnog karaktera. Iznos prikupljen od ukupne cijene večere donirat će se fundaciji Budi Foodie, inicijativi chefa Rudolfa, čiji je cilj edukacija budućih naraštaja chefova, podizanje standarda domaće gastronomske scene te poticanje mladih ljudi ka karijerama u modernoj gastronomiji i ugostiteljstvu. Budi Foodie fundacija dio je Chefs’ Stage gastronomske platforme u sklopu koje je chef Štefan sa svojim timom nedavno organizirao međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva u Šibeniku, na kojem je, između ostalih profesionalaca u ovoj industriji, gostovalo tridesetak stranih te tridesetak hrvatskih chefova. 

Valamar podržava ciljeve Budi Foodie fundacije iz kojih je proizašla ideja zajedničke suradnje. Sudjelovanje u ovoj humanitarnoj večeri dio je brojnih inicijativa koje Valamar podupire u okviru svojih devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja.  

Svi koji se žele priključiti ovoj humanitarnoj večeri svoje mjesto mogu rezervirati pozivom na broj 052/400 804. Više informacija o večeri možete pronaći na www.winenightsporec.com.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa