Zeleni Valamar

U akciji čišćenja prikupljeno gotovo 100 kilograma otpada

0

Pun kontejner raznolikog otpada prikupili su ronioci Ronilačkog kluba Ugor iz Vrsara i članovi Sportsko-ribolovnog društva Grma iz Funtane u velikoj akciji čišćenja akvatorija i plaža.  U višesatnoj akciji obuhvaćeno je područje stare rive, akvatorij marine Funtana te akvatorij prema Valamarovom Sunny Campingu Istra u Funtani.

Organizator velike godišnje akcije čišćenja je Sportsko-ribolovno društvo Grma čijih je 40-ak aktivnih članova uz pomoć 10-ak ronilaca, kolega iz Vrsara, prikupilo oko 100 kilograma plastike, boca, stakla, guma  i ostalog otpada, od čega je samo iz mora izvađeno 50-ak kilograma u više od 20 velikih vreća. 

„Prošle smo godine prvi puta organizirali veliku akciju čišćenja okoliša te se nadamo da će se tradicija nastaviti i u narednom periodu, a osobito nas veseli što su se akciji odazvale i naše kolege iz Vrsara na čemu im se posebno zahvaljujemo. Dok god postoje neodgovorni ljudi koji ne shvaćaju bit suživota s prirodom, posla će uvijek biti i mi ćemo se, kao i do sada, rado uključiti u takve ekološke akcije“, izjavili su Dušan Orlović, tajnik i Lorenco Štifanić, predsjednik Sportsko-ribolovnog društva Grma iz Funtane. 

Inače, članovi su društva poznati po svojim ekološkim i humanitarnim akcijama, a posebno su ponosni na organizaciju klupskih natjecanja i turnira te godišnji memorijalni kup Arturo Štifanić na razini Istre. 

Projekt „Volimo Jadransko more“ provodi se unutar jednog od Valamarovih devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleni Valamar“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa. (Foto: Duško Marušić/Pixsell)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa