Pulske poslovne žene na okruglom stolu u Zagrebu

0
Delegacija BPW Pula
Delegacija BPW Pula

Delegacija poslovnih žena iz udruge BPW Business and Professional Woman iz Pule sudjelovala je 19. travnja u Zagrebu na okruglom stolu i sastanku radne skupine pod nazivom “Business Woman in the Danube Region”. Događaj je organiziran od strane regije Baden-Württemberg i Ministarstva gospodarstva RH a susret su otvorile Nataša Mikuš Žigman, Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Katrin SCHÜTZ  državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i stanovanja iz Baden-Württemberga. 

Događaj je organiziran u sklopu osmog prioritetnog područja (PP8) Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR) – makroregionalne strategije koju je usvojila Europska unija, a razvijena je u suradnji Europske komisije, država dunavske regije te drugim sudionicima radi rješavanja zajedničkih izazova i poticanja konkurentnosti poduzeća u dunavskoj regiji. 

Judit Schrick-Szenczi iz Ministarstva gospodarstva, rada i stanovanja iz Baden-Württemberga i Paulina Tomašković iz Službe za EU politiku teritorijalne suradnje i makro regionalnog razvoja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH uvodno su predstavile aktivnosti vezane za prioritetno područje 8.  EU strategije za Dunavsku regiju nakon čega su predstavnice udruge BPW Danube net  Marion Volk ( aktualna predsjednica) i Alida Perkov ( potpredsjednica BPW Danube net) i Agnes Puskas ( (BPW  Budimpešta ) izvijele svoju viziju daljnjeg uključivanja ženskog poduzetništva u strategiju EUSDR.

U ime udruge BPW iz Pule u raspravi je su sudjelovala predsjednica dr.sc. Alida Perkov koja je naglasila važnost povezivanje državnih institucija i nevladinog sektora s ciljem umrežavanja poduzetnica, te predložila formiranje Platfrme ženskih udruga u poduzetništvu na razinu EUSDR. Uz  Perkov na okruglom stolu su ispred udruge BPW Pula sudjelovale članice izvršnog odbora Viviana Benussi, mr.sc. Darija Božac Marjanović i Mojca Tavčar Benčić.

Dunavskom strategijom obuhvaćeno je 14 država dunavskog riječnog sliva: Njemačka (savezne pokrajine Baden-Württemberg i Bavarska), Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Moldova, Ukrajina, Češka, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Delegacija poduzetnica Istre boraviti će u Zagrebu i 4. svibnja kada će više od dvadeset poduzetnica posjetiti hrvatski Sabor i predstaviti aktivnosti ove uspješne udruge.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa