nepravomoćna presuda

Sud u Pazinu oslobodio Starčića zbog povika 'HDZ lopovi'

0
Foto: Facebook/Index
Foto: Facebook/Index

Općinski sud u Pazinu je nepravomoćno oslobodio Marka Starčića, mladića koji je u kolovozu prošle godine u Poreču Andreju Plenkoviću viknuo: "HDZ, lopovi, lopine!".

"Ja moram svoje mišljenje reći glasno i smeta me nepravda. Na svakom koraku u svom životu kad vidim nepravdu moram ukazati na nju", kazao je Marko Starčić, 19-godišnji mladić iz Poreča, inače član Živog zida, javlja Index.

Starčić kaže kako je iz optužnice nestao njegov povik koji se raširio internetom i na teret mu se stavljalo remećenje javnog reda i mira. "S tim da su u daljnjem postupku te riječi bile izostavljene te su me teretili za remećenje javnog reda i mira", kazao je Starčić koji ni danas ne zna tko ga je tužio. 

Presudu Marku Starčiću komentirao je premijer Andrej Plenković. Tvrdi kako je sudstvo neovisno.

"To nisu stvari koje radi predsjednik Vlade niti ih radi bilo tko iz HDZ-a, to su po meni stvari koje se rade po službenoj dužnosti i kad bi vi znali koliko je tih prijetnji, ne samo meni nego i ostalim dužnosnicima, možda bi s manje osmijeha o tome govorili. Neke su neozbiljne neke su ozbiljne, prema tome to nije bila nikakva posebna stvar, a sudovi su neovisni, donose svoje odluke", kazao je Plenković, javlja Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa