U pulskoj gradskoj vijećnici po drugi put održan koncert klasične glazbe

0

U prepunoj Vijećnici pulske Komunalne palače 20. travnja održan je drugi u nizu koncerata u sklopu inicijative pod nazivom Susreti u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale.

Koncert klasične glazbe održali su nagrađeni učenici pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a sam događaj organiziran je s ciljem nastavka upoznavanja građana i šire javnosti s bogatom kulturnom i povijesnom vrijednošću Gradske vijećnice unutar Komunalne palače.

Okupljene je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji je ponovio kako je cilj Susreta u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale  uključivanje Gradske vijećnice u kulturni život našeg grada ali i poticaj da se sugrađani svojim dolaskom dodatno obavijeste i upoznaju njezinu bogatu povijest i značaj za naš grad. Tom je prigodom glazbenoj školi uručio i vrijednu donaciju Grada u vidu dviju viola koje će učenicima koristiti u budućim nastupima.

Ravnateljica Glazbene škole I.M. Ronjgova zahvalila je na inicijativi te je dodala kako su učenici ove godine osvojili zavidan broj nagrada i priznanja te je izrazila zadovoljstvo što se njihovim doprinosom obogaćuje kulturna slika Pule.

Publici su se jučer predstavili vrijedni učenici škole, a nastupom solista i zbora mlađe dobne skupine ukazali su na bogatstvo i širinu koju Glazbena škola njeguje. Prikazan je tek dio programa kojeg škola nudi, od zbora, udaraljki, roga, trube, klavira, do harmonike, solo pjevanja, kontrabasa te violine.

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova osnovana je 1949. godine, a trenutno broji više od 420 učenika predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. S ponosom ulaze u 70. godišnjicu rada i svojim znanjem, obrazovanjem i umijećima obogaćuju kulturni život zajednice, Pule i Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa